Kjellkampanj för fjärrströmbrytare på 433 MHz

Posted by Erik SM7DZV on 16 januari, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Principskiss av Z-wavesystem.
Källa Kjell & Co.

Just nu genomför Kjell & Co en kampanj på fjärrströmbrytare och tillbehör som arbetar på 433 MHz.

Redaktionen noterar att frekvensen anges ligga inom amatörradions 70-centimetersband.  Vi känner inte till om eller hur ett  Z-wavesystem skulle kunna inverka på, eller störas av, amatörradiotrafik på 70-centimetersbandet.


På Kjells hemsida beskrivs kommunikation med Z-wave:

Z-wave är ursprungligen en dansk uppfinning. Den utvecklas numera av Sigma tillsammans med en sammanslutning av drygt 600 företag vid namn Z-wave Alliance. Z-wave-standarden är framtagen för att olika företag ska kunna utveckla hemautomatiseringsprodukter som fungerar med varandra. I skrivande stund finns över 2100 olika certifierade produkter som använder Z-wave1. Tekniken används i allt från hushållsapparater och garageportar till larm- och övervakningssystem.

Räckvidd upp till 30 meter inomhus
Räckvidden mellan en kontrollenhet och noden är enligt Kjells egen uppgift upp emot 30 meter inomhus. Upp till fyra noder kan kommunicera med varandra varför ett system kan täcka ett icke obetydligt område.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com