Räcke de te räcke?

Posted by Erik SM7DZV on 24 januari, 2018 in Nyheter |

Här en småländsk kommunikationsnyhet. Den är från förra veckan, men saknar inte poänger.  Det håller några dagar till.

Sedan början av 80-talet har mer än 30 bilar kört av vägen och in på Göran Grönhammars tomt. SVT Småland har hela historien. Göran har samlat ihop navkaplsar och fotograferat avåkningar sedan början av 1980-talet.

Göran bor vid Vällehorvakurvan i Misterhult, Oskarshamn kommun. Från ena hållet är det utförsbacke följt av en kurva. Där nere bor Göran. Det finns vägskyltar som varnar, men det har visat sig ändå bli för mycket för många bilister.

Nu har Göran fått löfte om ett räcke förbi det farliga stället. Det beskedet har han fått tidigare, för flera år sedan. Men den gången prutades räcket bort av en högre chef på vägförvaltningen. Frågan är hur det kommer att gå den här gången. Kommer pengarna att räcka till räcke?

Fotograferat avåkningar sedan 1982
1983 dokumenterade Göran Grönhammar den första olyckan i Vällehorvabacken på väg 752 utanför Misterhult. Sedan dess har han dokumenterat ytterligare 32 avåkningar och olyckor: Samtliga i samma skarpa kurva. SVT Småland visar ett axplock av bilderna. Göran berättar för SVT Småland att en tjänsteman från Trafikverket, redan för flera år sedan, var på plats hemma hos Göran för att titta på hur kurvan skulle hanteras.

– Och då var vi i stort sett överens om att ett räcke var lösningen. Men efter ett halvår när jag ringde med honom sa att han inte hade fått pengar till ett räcke av sin chef, berättar Göran för SVT Nyheter Småland.

Länkar:
SVT Småland: En tidsresa – Görans kraschbilder under 35 år

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com