Intresserad av en egen DX-pedition — till J79?

Posted by Erik SM7DZV on 28 januari, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Ove SM7XBI Södra Slätafly, Småland och J79XBI Dominica, Karibien.
FOTO © Erik SM7DZV

Ove SM7XBI har hyrt en lägenhet i Dominica. Kontraktet är på nio av årets tolv månader. Problemet är att han bara kan utnyttja lägenheten under fyra av de nio månaderna.

Ove undrar därför om det finns någon eller några svenska radioamatörer som är intresserade av en egen DX-pedition  eller riktig långsemester   till J79 i Karibien.

En månad där blir knappast mycket dyrare än två veckor i slutet av januari för två personer i San Agustin på Gran Canaria. Och om man undviker orkansäsongen lär vädret i Karibien knappast vara sämre…


Amatörradionyheterna har flera gånger rapporterat om Ove SM7XBI med QTH Södra Slätafly, på gränsen mellan Småland och Blekinge, som spenderar delar av den svenska vintern som J79XBI med QTH Dominica i Karibien.

Intresserad av ett QTH i Karibien?
Ove har fått kontrakt på en lägenhet på Dominica, nio månader per år. Lägenheten är på 250 kvadratmeter och har två balkonger. Problemet är att Ove bara kan utnyttja lägenheten fyra månader per år. Han undrar därför ifall det finns någon eller några andra radioamatörer som kan vara intresserade av ett karibiskt QTH?

För den, eller de familjemedlemmar, som inte bara vill köra radio kan mämnas att vattnet i Karibiska sjön vanligtvis har en temperatur på mellan 27 och 28 grader.

Hur får man radiostillstånd på J79?
Ove kan berätta mer för den som är intresserad: om lokala förhållanden på Dominica, hur man skaffar radiotillstånd, samt hur man tar sig från Sverige och till Domica och hem igen. Ove kan nås via mejl eller per telefon (+46 768 67 59 00).

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com