Mycket hårt väder och grov sjö mötte fartyget
på väg med radioamatörerna till Bouvetön

Posted by Erik SM7DZV on 29 januari, 2018 in Nyheter |

Radiorummet 3G9A/MM med radiostationerna under stormen.
FOTO: 3Y0Z Hemsida.
Se bilderna före och efter stormen. Klicka på bilden för länk till expeditionens nyhetsbrev.

— Av Erik SM7DZV —

DX-peditionen 3Y0Z till Bouvetön i Sydatlanten stånkar sig vidare mot sitt mål. På expeditionens hemsida, senast uppdaterad i morse klockan 08.00 UTC, talar man om ytterligare en natt i grov sjö. En stark sydvästlig vind har givit sjöfararna några riktigt hårda dygn.

A strong southwesterly wind produced high following seas resulting in the stern of the ship rising on the approaching wave or swell, the ship surfing down the front of the wave, and the bow plunging into the wave ahead of it. The change in motion produced a change in the migratory pattern of gear and furniture, but the chaotic end results were similar to our last rough ride. Entropy exists.

Se hemsidans bilder: Före och efter stormen
Fartyget ser ändå ut att ha forcerat det värsta av de senaste dygnens hårda storm. Nu handlar det om att städa upp och leta rätt på förlorade pinaler. Hemsidans bilder visar hur det såg ut ombord, före och efter stormen.

Klicka här för aktuell position.

 

Lördags morse: Kaosartade förhållanden
I lördags morse (27 januari) rapporterade man om närmast kaosartade förhållanden:

January 27, 2018, 0530 UTC: Last night was a tough night for us. The full fury of the South Atlantic was unleashed upon us. Shifting winds and turbulent seas changed our ship’s motion from severe pitching to pitching and yawing to very marked rolls. That which was not secured is no longer where it was. Some of those who were up and about yesterday are down and out today. Personal items are scattered, and some small items are lost in the mix. Bathroom floors are wet from water splashing out of the toilet bowls.

It was a tough night, but we knew this was likely when we signed on. We will persist and continue towards Bouvet.

 

Länkar till tidigare artiklar:

Länk till artikel den 23 januari.  
Länk till artikel den 26 januari.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com