Dayton lovar
att förra årets lerkaos inte ska återupprepas

Posted by Erik SM7DZV on 2 februari, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

2017 flyttade Dayton Hamvention till Greene County Fairgrounds. Allt var inte planerat att bli som det var vid det gamla i Dayton, och allt blev inte heller riktigt som planerat. Loppmarknaden som av tradition varit ryggraden i Daytons hamvention fick begränsat utrymme och placerades på ett område som blev ett lerkaos.

Arrangörerna uppger att de nu försöker lösa fjolårets problem med loppmarknadens lerkaos, samt att loppmarknaden kommer att få större utrymme än förra året.

Loppmarknaden skuffades undan
I samband med flytten till Greene County Fairgrounds förra året följde Hamvention samma mall som tillämpas av fler och fler amerikanska amatörradiomässor: Fler seminarier, företagspresentationer och kommersiella utställare och minskad vikt och utrymme för loppmarknader.

Nu utlovar arrangörerna mer utrymme för loppmarknaden samt att man ska försöka undvika att det utvecklas till samma lerkaos som förra året. Arrangörerna har tidigare ställt i utsikt ytterligare en hall för utställare men den kommer inte börja inredas förrän efter sommaren, när mässområdet stängts för säsongen.

Amatörradio för akutkommunikation
Temat för årets Hamvention  kommer att vara ”Amatörradio … som tjänar gemenskapen”. Arrangörerna uppger att årets show kommer att ha särskilt fokus på akutkommunikation samt allmännyttiga aktiviteter.

Det finns fler mässor än Hamvention
Årets Hamvention kommer att genomföras 18 – 20 maj. Två veckor före Dayton går NEAR Fest, New England Amateur Radio Festival. Det är en mässa som också går ett veckoslut, fredag till och med söndag, och som enligt uppgift brukar besökas av upp emot 30 000 radioamatörer. Den som ändå gör den långa resan över Atlanten skulle kanske kunna fundera över att också klämma in NEAR Fest i programmet. Månaden är kanske ändå skämd?

Länkar
Läs mer på CQ:s nätupplaga
Länk till Hamvention Greene County Fairgrounds
Länk till NEAR Fest, New Hampshire.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com