Två tredjedelar av avståndet
Bouvetön — Kapstaden nu avklarat

Posted by Erik SM7DZV on 11 februari, 2018 in Nyheter |

Två tredjedelar av sträckan Bouvetön – Sydafrika nu avklarad.
Illustration: Skärmbild från Windity.com

— Av Erik SM7DZV —

Nu på söndag förmiddag hade fartyget med DX-peditionen till Bouvetön cirka 1400 kilometer kvar till Sydafrika. Med oförändrad hastighet kommer fartyget att behöva ytterligare cirka fem och ett halvt dygn för att nå land.

Bogseraren ännu inte framme?
Positionen idag söndag förmiddag var 44 grader syd 11 grader ost. Betanzos går med ganska exakt sex knop.  Det är cirka 760 sjömil kvar till Sydafrika. Fartyget kommer med oförändrad hastighet att behöva 127 timmar, dvs. ytterligare fem och ett halvt dygn för att nå land. Detta förutsatt att fartyget inte kan öka hastigheten med hjälp av den bogserbåt som expeditionsledningen för tre dagar sedan rapporterade var på väg att möta.

Expeditionen har inte lagt upp ytterligare nyhetsuppdateringar  sedan den 8 februari klockan 20.45 UTC. Bristen på ny information tyder på att man ännu inte mött den undsättande bogseraren, om en sådan verkligen skulle vara på väg. Fartygen borde ha mötts vid det här laget.

Länk till vår föregående nyhetsartikel

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com