Använder du Wikipedia? Har du några kronor över?

Posted by Erik SM7DZV on 14 februari, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Klicka för länk.

En gång om året brukar det komma ett mejl från Wikipediastiftelsen. Det handlar om pengainsamling för att trygga Wikipedias existens och hålla uppslagsverket fritt från reklam.

Wikipedia finansierar sin verksamhet med hjälp av frivilliga donationer på i genomsnitt 100 kr. Bara några få av Wikipedias många besökare bidrar med pengar på att trygga utgivningen.

Det handlar inte om stora belopp. I mejlet ges exempel på hur bidrag på 30 kronor skulle kunna säkra verksamheten för Wikipedia.

Länk: Klicka här för att ge ditt stöd.

 

Wikipedia skriver i sitt upprop:
Om alla som läser detta bidrar med 30 kr, skulle Wikipedia kunna växa i många år framöver. Det stämmer, priset du betalar för en kaffe denna onsdag är allt vi behöver.

När vi gjorde Wikipedia till en ideell organisation var det många som varnade oss för att vi skulle ångra vårt beslut. Men om Wikipedia blev kommersiellt skulle det vara en stor förlust för världen.

Wikipedia är en plats för lärande, inte för reklam. Här samlas alla vi som älskar kunskap – såväl läsare som de skribenter och bidragsgivare som hjälper oss att växa.

Wikipedias hjärta består av en gemenskap av volontärer som arbetar ideellt för att du ska kunna ha obegränsad tillgång till pålitlig, neutral information. Ägna en minut åt att hjälpa oss att hålla Wikipedia online och växande.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com