Bosse DL7 ryter till: Olagligheter och stollaprov
måste bort från skånska 2-metersrepeatrarna!

Posted by Erik SM7DZV on 9 mars, 2018 in Nyheter |

DL7, Bosse SM7HZK ryter till: -Stoppa den olagliga trafiken över vissa skånska 2-metersrepeatrar.

— Av Erik SM7DZV —

I september tog  DL7, Bosse SM7HZK, ett krafttag för att stoppa fyllesnack över skånska repeatrar. Det lyckades sedan SSA:s ordförande Anders Larsson SM6CNN skickat en skriftlig varning till den person som den gången utmärkte sig mest. Missbruket av skånska 2-metersrepeatrar handlar emellertid inte bara om fyllesnack.

Idag, fredagen den 9 mars, har DL7 fått ta emot rapporter från flera upprörda radioamatörer i Skåne, om såväl olämplig som rent olaglig trafik över vissa repeatrar. En av dem som utmärker sig har inte ens amatörradiolicens.

Bosse, DL7, kräver att dessa amatörradions stollaprov omedelbart upphör. För att det ska fungera måste de missbrukade repeatrarna stängas av, menar Bosse, åtminstone tillfälligt.

Uppdaterat 2018-03-09:
Två skånska tvåmetersrepeatrar stängdes idag

Nordvästra Skånes Radioamatörer stängde sin repeater
Ledningen för Nordvästra Skånes Radioamatörer har, sedan DL7 larmade i morse, meddelat att repeaterstationen SK7REE nu är stängd och kommer att förbli så fram till söndag, när SSA-bulletinen ska sändas.

…liksom SK7BQ i Kristianstad
Även SK7BQ har tagit fasta på kritiken från DL7 och stängt klubbens tvåmetersrepeater. Läs här vad klubbens ordförande Ewe SM7BHM och repeateransvarige Håkan SM7FLD skriver på klubbens hemsida. Klicka här.

 

”Stäng repeatrarna som missbrukas”
Jag vill upplysa alla ansvariga för dessa repeatrar att ni har ansvar för det som förekommer, säger Bosse DL7. För att visa, att ni inte tillåter denna sorts ”trafik”, uppmanar jag er att tillfälligt stänga de aktuella repeatrarna.

”Måste upphöra omedelbart”
Missbruket av repeatrarna måste omgående upphöra. Vi måste tillsammans se till att vi sköter vår hobby, som det anstår radioamatörer med licens. Sluta upp med att leka och tramsa på amatörradiobanden. Även 2 meter är ett amatörradioband men ibland verkar det som att inte alla förstår detta, säger Bosse DL7.

”Sluta med stollaproven”
Det känns ledsamt att behöva gå ut med denna tråkiga uppmaning till vuxna personer, men vi måste tillsammans se till att stolligheterna snarast upphör, sammanfattar DL7.

 

Länk
Amatörradionyheterna 10 september 2017: Stoppa fyllesnacket…


FOTNOT:
Stollaprov. Gammalt sydsvenskt uttryck om en handling, där en person genom sitt agerande visar att hen inte är tillräknelig.

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com