Klockan 11.12 börjar sändningen från ARISS

Posted by Erik SM7DZV on 15 mars, 2018 in Nyheter |

Publicerat 7 mars 20128. Uppdaterat 14 mars:

Länk till streamad webbsida under ARISS-kontakt:
Sändningen börjar  idag, den 2018-03-15, klockan 11.12.00, svensk tid.

Studenter från universitetet i Dartmouth Massachusetts hade i går kontakt med radioamatören och NASA-astronauten Scott Tingle KG6NZA, som bor och arbetar ombord på den Internationella rymdstationen. I morgon är det dags för honom att ha kontakt med elever från fyra skolor i Västernorrland.
Klicka på länken högst upp för att se sändningen över internet.
Credits NASA.

 

Internetsändningen startar idag torsdag den 15 mars klockan 11.12:00. Kontakten med ISS och astronauten Scott Tingle, KG5NZA börjar klockan 12.12:55, svensk tid.

 


Publicerat 7 mars 2014

Här är astronauten som ska köra amatörradio
med gymnasister från Sandö, Sundvall och Ånge

— Av Erik SM7DZV —

Följ ungdomarna i deras samtal med Astronauten Scott Tingle på den internationella rymdstationen, ISS, när vi sänder live från Sundsvall, uppmanar Jörgen SM3FJF, projektledare för ARISS, som uttyds Amateur Radio on the International Space Station.

– Förra året blev det en hel del teknikstrul vid ljudöverföringen från den irländska skolan. Den här gången delar vi inte tiden med någon annan skola.

Kontakt med rymdstationen nästa torsdag
Den nya rymdkontakten för eleverna blir på torsdag om en vecka, den 15 mars klockan 11.12:55 UTC. Kontakten med rymdstationen går på telefon via ARISS egen markstation K6DUE, som finns i Silver Springs, Maryland, USA.

Fyra gymnasieskolor i Västernorrland
Deltagande elever kommer från Sandö Räddningsgymnasium, Minervaskolan Ånge, NTI Gymnasiet Sundsvall och Skavderns Gymnasieskola Sundsvall. Kontakten kommer att ske från NTI Gymnasiet Sundsvall.

Sänds live på nätet
Amatörradioförbindelsen med rymdstationen sänds live på nätet. Sändningen börjar cirka en timma före rymdkontakten. Amatörradionyheterna kommer att informera om webblänk till livesändningen så snart den blir offentliggjord, vilket väntas ske i början av nästa vecka.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com