Hemligaste DL5-mötet någonsin?

Posted by Erik SM7DZV on 26 mars, 2018 in Nyheter |
2018-03-24, Flen

US10. Den tidigare hemliga LOPRA-anläggningen men numera hemvist för SK5UM Flens Radioamatörer.
FOTO © Lennart SA5MMM

 

— Av Lennart SA5MMM —

Värd för vårens DL5-möte var SK5UM Flens Radioamatörer. Nu var det inte själva mötet som var hemligt utan platsen där vi träffades, den f.d. superhemliga LOPRA-anläggningen (Luftoperativa Radionätet) som SK5UM numera har som sitt QTH. En intressant historia, störningsfritt och med bra antennmöjligheter.

Morgan SM5BVV omvaldes som DL5.
FOTO © Lennart SA5MMM

Morgan SM5BVV omvald DL5
Morgan SM5BVV omvaldes som DL5-ansvarig med Janne SM5TJH som ersättare.

I SM5-distriktet finns 1786 licensierade sändaramatörer enligt statistiken. Av dessa är 1049 medlemmar i SSA. Det blev stundtals livliga diskussioner om hur vi kan bli fler, om amatörradio i samhällets tjänst och om kommande aktiviteter.

 

LOPRA-stationen  Bilder och historia
SM5TAH Mats berättade och visade bilder från LOPRA-stationens storhetstid och de många och enorma antenner som fanns. Huset med antenner var en mottagarstation. Sändarannexet var beläget ca 6 km söderut. Trots att all utrustning plockades bort finns det ändå spår av hur det var mellan ca 1960 och 1987. Dieselaggregat i källaren för avbrottsfri kraft, fönsterluckor i kraftig plåt på insidan. Fortfarande sitter den ljuddämpande panelen kvar.

Det blev mycket prat och samtal i samband med smörgås och dryck som SK5UM hade ordnat med. Vi var ca 20 deltagare från olika klubbar. Ett stort tack till SK5UM Flens Radioamatörer för en välordnad och trevlig DL-träff.

Deltagare vid SM5-mötet i Flen den 24 mars.
FOTO © Lennart SA5MMM

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com