SM5DAJ:s signal används fortfarande av svartfot

Posted by Erik SM7DZV on 8 april, 2018 in Nyheter |

Sorry, CX9BU Richard från Montevideo i Uruguay. Du körde inte Sixten utan en svartfot som använde hans signal olagligt. Sixten beklagar också, han hade gärna velat ha QSO med dej.

— Av Erik SM7DZV —

För precis ett år sedan berättade vi att Sixtens SM5DAJ anropssignal hade kommit i händerna på en svartfot. Det är fortfarande inte slut.

Sixten, som sedan ett år tillbaka enbart kör digital trafik, har returnerat hundratalet QSL för förbindelser han inte har kört. Sixten har också sett sin signal figurera på Reverse Beacon på 20 meter telegrafi. Sixten skriver:

Nyheter brukar var roliga nyheter, men här kommer en icke-rolig nyhet.

Returnerat 100-talet QSL
Jag har nu varit QRV uteslutande digitalt nu exakt ett år. De har blivit många nya QSOn. Och många nya QSL som inte finns i min loggbok. Jag har nog returnerat 100 tal eQSL med stämpeln PIRATE. Här ett exempel på ett fint DX som jag tyvärr inte fick i min loggbok.

”Måttet rågat”

RBN, 20 meter, CW.

Men nu tycker jag att måttet är rågat. Fick via en webb sida som kopierar RBN, se trafik på CW som jag inte är orsak till. Under denna tid som RBN indikerar att jag kör CW, fanns jag hela tiden på FT8 på 30m. Svartfoten har funnits på JT65 WSPR och nu på FT8 på band som jag inte kör på.

Svartfoten körde CW i slutet av mars
Detta med CW har inträffat mellan den 24 till den 30 mars, då jag gjorde upptäckten. Sedan dess har jag spanat via alla tänkbara webbsidor, men inget har inträffat.

Jag tänkte att om jag ser trafiken, när den pågår skulle jag försöka lyssna, men hittills har det varit dött. Som det ser ut på signal styrkeindikeringar verkar han finns in Tyskland eller Belgien, eller i den regionen.

”Kör från dator. Kunde han CW borde han inte köra svart.”
Jag utgår även ifrån att han kör CW från en dator. Om han kunde CW borde han inte köra svart.

73 de
Sixten SM5DAJ

Länk, (2017-04-07):
Amatörradionyhetrna: Sixten SM5DAJ kör bara 30 meter…

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com