Tester och dåliga kortvågskonditioner
förstörde förutsättningarna för MRD 2018

Posted by Erik SM7DZV on 16 april, 2018 in Nyheter |

”Jag hörde gamla kollegan DL9CM/Rolf hade QSO. Bilden fick jag av honom efter vårt första qso. Rolf är en gammal sparks som var en av redaktörerna för boken  ’Sparks whats going on’ ”, rapporterar Jan SM6VTR.

Jan SM6VTR.

— Av Jan Höst SM7VTR —

Årets MRD –hyllning till de gamla hjältarna blev för min del en medioker historia. Dåliga konditioner och minst tre tester omöjliggjorde qso:n med gamla kollegor.

IQ6SB/IQP på 10 Mhz-bandet, för mig en okänd station, blev min första kontakt. DOM hette operatören. Bra signal. Sedan var det bara QRM för hela slanten. SV1NZB också på 10 mHz körde jag på kvällen. Sista fartyget ms Salami/J4TG och namnet var Panaziotis QRM 4-5.

Tester satte stopp för fortsatt trafik
Tester satte käppar i hjulet för fortsatt trafik. Detta var på lördagen och jag tröttnade. Med lite god vilja kanske man kunde samordnat testerna, alla hade tjänat på det. Men för Sveriges del är det kanske bra att banden är fullt ockuperade annars vet man ej vad PTS kan hitta på.

 

Hörde GLD Landsend
Jo jag hörde GLD Landsend. På den tiden man gick chartrade för BP var alltid den stående ordern från BP efter lastning i Lagos ”Next port of call is Landsend”. Det var det aldrig, för Portisheadradio kom alltid med nya mål i UK efter någon vecka.

”Ingen hörde mig”
Jag hörde gamla kollegan DL9CM/Rolf hade qso men ingen hörde mig. GLD/John körde med 400 watt meddelade han.

Rolf berättade en gång att fartygstelegrafister som blev radioamatörer fick använda sig av senaste fartygssignalen d.v.s. i detta fall DLCM.

Söndagen: Samma conds
Söndagen kom med samma conds. Jag körde S53ED mt Postopaytori YTOI namnet var Milos 14 Mhz.

SM6VTR ex Gandia/SLMA
Sista ropet och qso:n från mig, SM6VTR ex Gandia/SLMA, blev med IZ7DJR, Nino, ex ms Furio/5MVE vilket jag avslutade med i sedvanlig ordning:

TUSU.

Mottagarantenner vid GLD Landsend, cirka en och en halv kilometer från sändarstationen.
Klicka på länken till Landsendsd hemsida.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com