Art Bell W6OBB — En av eterns giganter — S.K.

Posted by Erik SM7DZV on 18 april, 2018 in Nyheter |

Art Bells W6OBB fem tunnland stora antennfarm. De tretton vita stolparna är drygt 22 meter höga. De bär upp en loopantenn med dubbla ledare. Antennens omkrets är cirka 478 meter. Då det finns två vertikalt åtskilda horisontella slingor, bär stolparna totalt upp 957 meter antenntråd. Antennmasten längst bort, till höger, bär roterbara logperiodiska antenner för kortvåg samt VHF-antenner. De stora loopantennerna gav Art exceptionellt starka signaler på 160, 80 och 40 meter.
Klicka på bilden för länk.

 

— Av Erik SM7DZV —

Art Bell, W60BB, gick silent key förra veckan på fredagen, den 13:e april.

Art Bell var en mycket välkänd amerikansk radioamatör. Han var känd för att vara on-the-air varje natt, året runt, från midnatt till klockan sex på morgonen.

Art Bell hade specialiserat sig på både stora och små frågor. Han var heller inte främmande för udda frågor, bland annat om UFO, Area 51, och paranormala företeelser.

Missa inte Larry Kings intervju med Art Bell
Den som går till Youtube och söker på W6OBB kommer att få ett mycket stort antal förslag på videoinslag med denne radiogigant. En introduktion, för den som inte tidigare känner till Art Bell, kan till exempel vara med Larry Kings intervju med honom (25 minuter) på CNN från 1999. Klicka här för länk.

 

KD1TH i Bredsättra om Art Bell W6OBB:
– Jag kan själv vara vaken under dygnets mest konstiga timmar, berättar Paul Leonard SM7/KD1TH, som är delårsboende på Öland. Under många år har jag kört bil mellan New Hampshire och Lousiana. Art Bell höll mig alltid sällskap under dessa många 27-timmarskörningar.

– Under våra första år på Öland brukade vi lyssna till Art Bell, berättar Paul, och då var nio timmars tidsskillnad en ren bonus.

– RIP Art, W6OBB

Rapporterade om stora ämnen t ex HAARP
Art Bell följde och rapporterade om många stora ämnen och program, bland annat om HAARP.

HAARP, The High Frequency Active Auroral Research Program, är ett annat forskningsprojekt som försöker påverka jonosfären. HAARP är ett forskningsprogram i Alaska som försöker att stimulera jonosfären med strålning från markbaserade antenner. Syftet med försöken är att skapa plasma som reflekterar radiovågor. Länk till artikel från 2016

Art Bell Final Waves Goodbye
Publicerat på YouTube den 14 april 2018. Klicka för länk.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com