Årets radiomässa i Eskilstuna:
1000 besökare rensade de dukade borden
Klockan 17 var alla spår efter mässan borta

Posted by Erik SM7DZV on 21 april, 2018 in Nyheter |
Uppdaterat 2018-04-22 med fler bilder (Läs mer).
2018-04-22 kl 12.10 Korrigerat namnfel. 2018-04-23: Ytterligare bilder tillfogade.

Mikael Styrefors SM2OAN var en av de många företagarna på plats under mässan. Mikael visade och sålde sin egen konstruktion RemoteRig.
FOTO © Erik SM7DZV.

— Av Erik SM7DZV —

Idag genomfördes årets radiomässa i Eskilstuna. Arrangemanget följde samma mönster som under senare år.

Skandinaviens största mässa för radioamatörer utvecklades på precis samma sätt som vi vant oss vid. 300 meter bord och 75 säljare, både företag och privatpersoner såg till att de tillströmmande besökarna hade att välja mellan allt från nyaste nytt till antikviteter från radions barndom.

De flesta kända säljare av amatörradioutrustning var på plats. Radioamatörer som rensat sina junk-boxar bjöd som vanligt ut det mesta: Koaxialkablar, antenner, telegrafnycklar, radiorör, kopplingsdetaljer och diskreta komponenter. Handapparater av alla upptänkliga modeller, begagnade kortvågsapparater, avstämningsenheter och mätinstrument saknades inte heller. Ett påtagligt stort antal Drake-stationer fanns också till försäljning.

När stängningsdags närmade sig sammanfattade mässgeneralen Håkan SM5OCK dagen:

 

1000 besökare
– Vi har haft nästan exakt 1000 besökare. Vi har haft besökare från alla distrikt i Sverige och liksom från de övriga skandinaviska länderna. Allt har fungerat jättebra. Jag är mycket nöjd. Fast jag är ganska trött just nu, men det ska man förstås vara.

Spåren efter mässsan bortstädade klockan 17 i eftermiddag
– Kvällsprogrammet består av SSA:s årsmöte och SSA:s årsmötesbankett. Jag kommer säkert inte i säng före klockan 12 i natt. Men då är spåren sedan länge borta ur utställningshallen i Munktell Arena. Allting ar bortburet och utstädat senast klockan 17, två timmar efter stängningen.

Mässbilder

 

Håkan SM5OCK meddelar att det är fem minuter till öppningsdags. Än så länge enbart utställare och funktionärer i hallen.
FOTO © Erik SM7DZV.

Strax öppningsdags. Janne  SM5OJN från Götlunda hinner med en sista kopp kaffe innan grindarna öppnas.
FOTO © Erik SM7DZV.

DL3 Hans SM3GDT gör sig beredd och fäster namnbrickan på kavajen.
FOTO © Erik SM7DZV.

10.00: Kön av intresserade är lång, men nu äntligen öppnas portarna.
FOTO © Erik SM7DZV.

Radiomässan 2018. Full fart på kommersen.
FOTO © Lennart SA5MMM

Bland alla radioamatörer och radioklubbar återfanns Kvarnbergets Radioamatörer, som sålde en del outnyttjad utrustning. Längst fram t.v. Tore SM0DZB, SSA:s förre ordförande.
FOTO © Erik SM7DZV.

Hasse SM0BYD, en av SSA:s QSL-sorterare, kom till Eskilstuna för att lämna kort direkt till distriktsmottagarna och spara portopengar åt SSA.
FOTO © Erik SM7DZV.

En annan mässprofil, Peter SM6VKC, hade en snärjig dag. Mot slutet av dagen lade kortautomaten dessutom av så att det bara gick att betala kontant eller med swish.
FOTO © Erik SM7DZV.

Det här är Karl-Gunnar SM5XR från Täby och ingen annan. Redaktionen beklagar gårdagens förväxling av bilder.
FOTO © Erik SM7DZV.

Bland mässbesökarna fanns också Peter Peppe Arninge, SM5GMZ, som förra året översatte K7UA:s bok ”The New DX-er’s Handbook” till svenska.
Klicka på bilden för att komma till K7UA:s webbplats.
Därifrån kan du ladda ned boken gratis.
FOTO © Erik SM7DZV.

Outtröttlige amatörradioambassadören Jörgen SM3FJF från Sundvall. Här med information om besöksstationen SI9AM i Utanede.
FOTO © Erik SM7DZV.

Tvärs över ån, från Munktellarenan och Radiomässan, ligger Eskilstuna Stadsmuseum med sin imponerade utställning av historiska industrimiljöer. På bilden berättar ångvolontären Kjell Arfvidsson om olika sorters ångmaskiner för fr.v. Martin SM0UJM, Stefan SM0VNZ och Jan SM5SUH.
FOTO © Erik SM7DZV.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com