Fotboll + Amatörradio = Sant
Möjligheter till ryskt diplom under fotbolls-VM

Posted by Erik SM7DZV on 28 april, 2018 in Nyheter |
Publicerat 2018-04-27. Uppdaterat 2018-04-28

Redaktionen har arbetat frenetiskt för att hitta en fotbollsspelare, nu eller under förra århundradet, som också är radioamatör och beredd att ställa upp på bild. Att sådana finns är säkert, men vi har skändligen misslyckats. Tipsa oss gärna.
 I stället en bild på Eric SM6JSM i Karlsborg, som administrerar SSA:s specialsignaler. Om Eric spelat fotboll är okänt för redaktionen. Vi vet att Erics granne, Kjell SM6CTQ spelat seriefotboll, men det är en alldeles för lång och färgstark  historia för att få rum i en bildtext.
FOTO Erik SM7DZV

— Av Eric SM6JSM —

VM i fotboll spelas i Ryssland i sommar. Våra kollegor där har sammanställt ett diplomprogram och inbjudit alla länder att deltaga i firandet. SSA har fått tillstånd av PTS att använda specialsignaler i samband med fotbolls-VM. Stationerna kommer att vara igång 1 juni – 15 juli 2018.

Det är just nu 76 länder som anmält specialsignaler. De länder som spelar i VM använder suffixet FWC och övriga länder använder FIFA som suffix.

 

Nio svenska prefixserier
Sverige får använda nio prefixserier och varje distrikt får en egen anropssignal plus en som ska användas vid speciella tillfällen. I varje distrikt ska finnas en ansvarig som fördelar tiderna mellan de som vill använda signalen. En av förutsättningarna är att de som kör med signalen ska ladda upp en fil till organisatörerna och till SSA efter avslutat pass. QSL-korten kommer att tryckas och distribueras via DARC under förutsättning att loggfilerna skickas till Ryssland och distriktskoordinatorn. Loggarna kommer även att laddas upp till LoTW.

Kontakta din distriktsledare
Kontakta er DL eller den person han utsett (information bör finnas på distriktets hemsida). Evenemanget pågår under 45 dagar så den som är ute i god tid har störst chans att välja dag(ar) som passar.

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com