Data som lagras i moln
lämnas ut till amerikanska myndigheter

Posted by Erik SM7DZV on 5 maj, 2018 in Nyheter |
2018-05-04

Klicka på logotypen för länk till artikel.

Vilka data har du eller ditt företag lagrade i molnet?

Computer Sweden rapporterar om en ny amerikansk lag, som trädde i kraft den 23 mars. Den innebär att amerikanska molnleverantörer tvingas lämna ut data till amerikanska myndigheter, oavsett var den är lagrad. Computer Sweden skriver:

Cloud Act är en ny lag som innebär att amerikanska myndigheter ska ges tillgång även till data som lagras utomlands – och att amerikanska leverantörer av det skälet inte kan vägra lämna ut sådana data.

– Här handlar det om att affärskritisk information exponeras för utländsk lagstiftning om den lagras på utländska molntjänster, även om själva lagringen sker inom EU:s gränser, säger Matz Karlsson, vd för den svenska molnleverantören Storegate.

Samma sak gäller myndigheter som inte sällan arbetar med sekretesskyddad information.

Länkar:

Klicka på logotypen uppe till höger för att läsa artikeln i Computer Sweden.
USA:s representanthus: H.R.4943 – CLOUD Act

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com