SSA-bulletinen sänds åter över Flitiga Lisa
Åke SM7NJD operatör vid nypremiär på söndag

Posted by Erik SM7DZV on 24 maj, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7NJD —

Åke SM7NJD blir ansvarig när SSA-bulletinen på söndag börjar sändas över Kalmarrepeatern igen. 
FOTO: Privat.

Åke SM7NJD tar över ansvaret att läsa SSA-bulletinen över SK7RFL,  repeatern Flitiga Lisa, som sänder från Algutsrum på Öland. Efter en tids uppehåll, SSA-bulletinen har sänts över repeatern under många år, återupptas sändningarna redan nu på söndag.

Åke har tidigare varit bulletinoperatör och blir nu premiäromgångens nyhetsuppläsare. Repeatern sänder på 145,600 MHz, nu med anropssignalen SM7RFL, och sändningen börjar klockan 09.00.

Taltidningsredaktör
Läste in SSA:s grundkurs som talbok
Åke var under många år taltidningsredaktör för Barometern och Östra Småland. Han läste då dagstidningsnyheter som sändes till synskadade. Åke läste 2011 in SSA:s grundkurs för radioamatörer ”Bli radioamatör” som talbok.

Lyssna och checka in!
Finns du inom hör- och räckhåll: Lyssna och checka in! Fyra SSA-bulletiner återstår innan redaktören Christer SM1WXC tar sommarledigt. Sista bulletinen innan sommaruppehållet sänds den 17 juni.

 

Nybildad repeaterförening säkrar driften
Sändningarna av SSA-bulletinen över repeatern upphörde i början av 2018, och frågan om repeaterns framtid var osäker. Nu har en fristående repeaterförening bildats, som säkrar driften.

Sedan frågan om fortsatt drift och ledning fått en lösning, har Ölands Radioamatörer bestämt sig för att gå in och ansvara för att återuppta bulletinläsningarna. Åke SM7NJD ansvarar och till sin hjälp har han inledningsvis Björn SM7YTE och Erik SM7DZV.

Är du intresserad av att läsa SSA-bulletinen?
Det kan behövas ytterligare några bulletinuppläsare för att allt ska flyta smärtfritt i framtiden. Bor du inom räckhåll för repeatern och känner att du har lust att bidra? Kontakta då Åke SM7NJD och anmäl ditt intresse.

Amatörradionyheterna har tidigare rapporterat att driften av Kalmarrepeatern har räddats, genom att KRAS överlåtit den till en fristående förening under ledning av Lennart SM7CLM och Conny SM7GMD.

Alla inom hör- och räckhåll välkomna på repeatern
Föreningens förhoppning är att trafiken över repeatern nu ska återgå till tidigare höga nivåer, och man hälsar alla radioamatörer inom hör- och räckhåll välkomna.

Länkar till relaterade artiklar 
Kalmarrepeatern — R-noll — i Algutsrum “Flitiga Lisa” i ny regi sedan april 2018
SK7RFL – Repeatern Flitiga Lisa
— historia och teknik om Kalmarrepeatern på Öland

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com