Nu börjar årets krisberedskapsvecka

Posted by Erik SM7DZV on 27 maj, 2018 in Nyheter |

Årets Beredskapsvecka spänner över många områden, bland annat beredskap i hemmiljö. Filtar, värmeljus och transistorradio med vevgenerator tillhör utrustning som bör finnas i hushållens krislådor.
FOTO Thomas Henrikssosn, MSB.
Klicka på bilden för länk till MSB:s information.

— Av Erik SM7DZV —

Vi har alla ett ansvar för vår beredskap, säger MSB:s generaldirektör
Dan Eliassson.

FOTO MSB.

Den 28 maj inleder MSB, Myndigheten för samhällsskydd och Beredskap, årets krisberedskapsvecka. Under Krisberedskapsveckan kommer MSB, på uppdrag av regeringen, att skicka ut den nyproducerade broschyren Om krisen eller kriget kommer. Broschyren går ut till 4,8 miljoner hushåll.

”Vi har alla ett ansvar”
— Vi har alla ett ansvar – myndigheter, organisationer, företag och individer – för vår beredskap. Samhällets motståndskraft påverkas av hur medvetna människor är om hur samhället kan påverkas av olika händelser, och hur vi kan förbereda oss om något allvarligt inträffar, säger Dan Eliasson, generaldirektör vid MSB.

 

Årlig kampanj
Krisberedskapsveckan är en årlig kampanj som ska öka kunskapen om hur människor påverkas av och kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, ytterst krig. Årets kampanj avslutas den 3 juni.

Broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” till alla hushåll
Under Krisberedskapsveckan skickar MSB, på uppdrag av regeringen, ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till 4,8 miljoner hushåll. Tyngdpunkten i informationen ligger på hur människor kan förbereda sig för att kunna klara grundläggande behov när samhällets service inte fungerar som vanligt. Information kommer även att finnas på MSB:s webbplats dinsäkerhet.se.

Brett samarbete mellan myndigheter och frivilligorganisationer
I anslutning till kampanjen 2018 kommer MSB tillsammans med bland andra Försvarsmakten, Sveriges Kommuner och Landsting, de frivilliga försvarsorganisationerna och länsstyrelserna att skicka ut ett tryckt informationsmaterial om kriser, höjd beredskap och påverkanskampanjer till samtliga hushåll i landet. Informationen kommer även att finnas i andra kanaler, bland annat på webben.

 

Länkar
Klicka här för kampanjmaterial som kan laddas ned. 
Klicka här för MSB:s Pressmeddelande om krisberedskapsveckan.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com