”Stilråd” till oss alla lantisar:
— I Huvudstaden är det inte fiint nog
att gå i shorts innanför tullarna…

Posted by Erik SM7DZV on 31 maj, 2018 in Nyheter |

Shorts — definition av begreppet.
Källa Wikipedia.

— Nyhetskommentar av Erik SM7DZV (lantis från Böda) —

I stora delar av Sverige har det under de senaste två veckorna varit sommartemperaturer. En del stilomedvetna personer har till och med plockat fram shortsen, kortbyxorna.

En framstående politiker från Skärholmen  har ju hävdat att stockholmare är smartare än lantisar. Den obesvarade frågan idag blir väl om de senaste kortbyxinläggen i Svenska Dagbladet också visar att stockholmare skulle ha bättre omdöme än genomsnittsbefolkningen?

Amatörradionyheterna försöker som ni alla vet hålla sig till nyheter om radio och angränsande ämnen. Men ibland poppar det även upp existentiella frågor som pockar på uppmärksamhet. Som till exempel den nu aktuella, om man ska tillåta sig att gå i shorts innanför Stockholms tullar.

SvD:s ”stilombudsman”
Den som gör det riskerar att komma på kant med huvudstadens stil- och klädnorm, åtminstone om man ska tro Svenska Dagbladets stilombudsman (sic.!), Fredrik af Klercker.

Det förefaller som att att mode- och stilmedvetna opinionsbildare i kungliga huvudkommunen har hämtat inspiration från en lokal regel i en del golfklubbar, där det sägs att män inte får spela utan kläder på överkroppen inom synhåll för klubbhuset. Som tur är är det tillåtet för stockholmare att gå i kortbyxor ”på landet”.

 

Missa för allt i världen inte att läsa Andreas Yngvessons krönika i lantistidningen Östra Småland (Kalmar): ”I bubblan får man inte ha shorts”. Missa inte heller att klicka på länken till Svenska Dagbladet inne i Yngvessons betraktelse.

Vi lantisar tycker om vackert väder och värme. Vi går gärna i shorts. Vi har absolut inget emot besökande turister. De tillfälliga besökarna får gärna gå i shorts under heta sommardagar. De behöver inte ens vara rädda för att bryta mot hemmagjorda ”stilregler” från Östermalm. Det här är ju ”landet”.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com