Kör radio och flagga blågult under Nationaldagen

Posted by Erik SM7DZV on 6 juni, 2018 in Nyheter |

Under DX-match i Jönköping den senaste helgen fick SVARK,  SK7AX, ta emot en minnesgåva från DXpeditionen till Mellish Reef VK9MA.
På bilden tar klubbens representant Johan SM7LPY emot expeditionens svenska flagga. Johan flankeras av expeditionsmedlemmarna Erik SM1ALH t.v. och Lasse SM5GLC.

Foto © Erik SM7DZV

2018-06-06

— Av Erik SM7DZV —

Redaktionen önskar alla läsare en högtidlig och minnesrik nationaldag. Kör mycket radio, även om konditionerna är skakiga på de högre banden. Klicka här för länk till jonosonden i Juliusruh.

Oscar II Fort i Göteborg håller öppet under nationaldagen och där finns som vi rapporterat radioamatörer och FRO-are som visar radio i olika former för besökarna. Klockan 10 öppnas grindarna till fästningen för allmänheten.

I Sundsvall genomför SK3BG Amatörradions dag med sedvanliga aktiviteter och radiouppsättning.

PTS delegationsbeslut stoppade enkla nationaldagssignaler
Från 2005 till och 2016 har amatörer kunnat fira Nationaldagen genom att de som önskade fick byta ut SM mot SE, eller SA mot SF, i våra grundsignaler. De nya reglerna i PTS delegationsbeslut från förra året satte stopp för det enkla förfaringssättet.

Max två specialsignaler
Den nya delegationsordningen tillåter högst två specialsignaler. De som har två eller flera specialsignaler är därför förhindrade att använda nationaldagssignalen. För alla övriga är det fortfarande gratis.  Det är dock försent för i år, anmälan måste göras i förväg.

PTS tillönskas också en trevlig nationaldag, även om redaktionen inte riktigt förstår myndighetens i många fall klåfingriga petande i petitessfrågor rörande amatörradio.

Länk:
En av konsekvenserna av PTS delegationsbeslut.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com