EU-lager för civil krishantering
invigs idag i Kristinehamn

Posted by Erik SM7DZV on 11 juni, 2018 in Nyheter |

MSB har fått uppdraget att hantera EU:s lager för civil krishantering. Myndigheten kommer att lagerhålla, köpa in och transportera materiel som används i EU:s civila krisinsatser och utveckla ett IT-system för hantering av materiel och transporter till, från och mellan olika EU-insatser.

Lagret kommer att förläggas till före detta A9, före detta Bergslagens Artilleriregemente, i Kristinehamn. Eftersom det nya lagret inte hunnit färdigställas kommer invigningsceremonin att hållas i MSB:s befintliga lagerlokal i Kristinehamn.

Länkar:
MSB:s Invigningsinbjudan
Wikipedia: Artilleriregementet 
Wikipedia: Kristinehamn

 

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com