Fransk telemast eldhärjades
Brandmän arbetade på 50 meters höjd

Posted by Erik SM7DZV on 16 juni, 2018 in Nyheter |

Från Lorraineactu.fr saxar vi uppgiften att en telemast på en höjd strax väster om staden Nancy i nordöstra Frankrike eldhärjades på onsdagskvällen. Masten används av ett flertal mobiltelefonoperatörer samt för marksänd TV. Brandorsaken var inte känd, när nyheten kablades i torsdags, den 14 juni.

Brandmän arbetade på 50 meters höjd
Omkring tjugo brandmän från tätorten sattes in för att kontrollera elden och förhindra att omgivande byggnader påverkades. En specialstyrka från Grimp (Groupe de reconnaissance et d’intervention en milieu périlleux, dvs. spaning och responsgrupp för farofyllda miljöer) gjorde det också möjligt för brandmännen att klättra upp till 50 meters hög för att bekämpa elden.

Telefon och TV påverkades ej
Elden uppges inte ha påverkat kvaliteten på telefonsamtal eller TV—mottagning i staden.

Länk. Klicka här.

Fotnot:
För att läsa originaltexten: Använd gärna Bing Translator, som behärskar översättningen från franska till svenska bättre än Google Translate.
//Red.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com