Radiomuseets julibrev har kommit
— Läs om Gammelvala i Brunskog 21 – 28 juni

Posted by Erik SM7DZV on 19 juni, 2018 in Nyheter |

Radiomuseet – bärbara telefoner.
FOTO © Åke SM7NJD

— Av Erik SM7DZV —

Från bärbara rullbandsspelare till smartphones heter en ny utställning på Radiomuseet i Göteborg. Utställningen, som omfattar tiden från 1960-talet och framåt, har byggts upp av Bo Sörensson. Andra artiklar i nyhetsbrevet handlar bland annat om den förestående Alexandersondagen i Grimeton den 1 juli samt de nu nära förestående årliga aktiviteterna i Gammelvala, i Värmländska Brunskog, den 21 – 28 juni.

Inför aktiviteterna på Gammelvala behöver föreningen hjälp av frivilliga, från fredag den 20 till söndag den 29 juni. Utställningen pågår 21 – 28 juli. Den som har möjlighet att hjälpa till någon eller några dagar kan kontakta Jeanette Nilsson. Särskilt på onsdag behövs folk, då det brukar komma många besökare. Se mer i Nyhetsbrevet.

Radioverkstad på Gammelvala
På Gammelvala, Brunskogs hembygdsgård, finns bland annat en radioverkstad. Det är radiohistoriska föreningen som ställer ut en radioverkstad av 1950-talsmodell. Här finns reparationsverkstad, kontorsutrustning och utställningsdel.

 

Lånat in gammal radioutrustning
Från Radiomuseet i Göteborg har man lånat kristallmottagre från 20-talet, bordsradion från 30-talet och modeller från 40- , 50-, och 60-tal. Även modeller från Brunskog är inlånat. Man har även en fartygsradio som håller kontakt med M/S Wermeln. Hembygdsföreningen i Brunskog skriver på sin hemsida:

Gamla radioapparater till salu
Verkstaden på Gammelvala har varit igång sen 2003 och det är många som fått hjälp med sina gamla radioapparater. Vi har begränsat med reservdelar så ibland kan vi konstatera felet men har inte möjlighet att laga. Våra duktiga mekaniker tar sig gärna an de flesta fabrikat och årsmodeller. Det brukar finnas ett antal gamla radioapparater till salu, alla i fungerande skick.

Länkar
Radiomuseets nyhetsbrev för juli 2018 (pdf för nedladdning):
Nyheter från Radiomuseet nr 114 juli 2018
Radiomuseet i Göteborg
Brunskogs Hembygdsgård — Radioverkstan.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com