”Alla privata datorsystem är smittade”
USA:s Army MARS uppmanar medlemmarna
att koppla bort sina datorer från Internet

Posted by Erik SM7DZV on 27 juni, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Klicka på bilden för länk till Wikipedia.

Till följd av följd av allt oftare förekommande hackningar och hot mot stora IT-system uppmanar nu ledningen för Army MARS sina medlemmar att under MARS-aktiviteter inte använda sig av datorer som är anslutna till internet.

Army MARS (Military Auxiliary Radio System), skulle mycket förenklat skulle kunna sägas vara en världsomspännande motsvarighet till svenska FRO. Det är en frivilligorganisation till stöd för USA:s armé och flygvapen. Organisationens uppgift är att tillhandahålla beredskapskommunikation till stöd för USA försvarsdepartementet och militära tjänster.

 

”Alla privata datorsystem är smittade”
CQ Newsroom
citerar ett ARRL-brev där David McGinnis, K7UXO, vid Army MARS huvudkontor säger att ”vi antar att alla datorsystem i privata medborgares händer är infekterade med fientlig programkod av något slag och inte säkrade” oavsett skydd mot antivirus och malware program.

”Använd inte datorer anslutna till Internet”
Ledningen för MARS uppmanade nyligen sedan sina medlemmar att inte använda datorer som anslutna till internet för sina MARS-aktiviteter. Rekommendationen är en följd av allt oftare förekommande hackningar och hot mot stora IT-system.

Vissa övningar kommer att kräva datorer som är ”air-gapped”
McGinnis säger att detta är bara en rekommendation, men konstaterar att vissa övningar kommer att kräva användning av datorer som är ”air-gapped”, dvs. icke anslutna till Internet.

Länk CQ Newsroom:
Army MARS Urging Members to Unplug Computers from the Internet

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com