JA3USA bjuder in till DX-möte i Osaka, Japan

Posted by Erik SM7DZV on 20 augusti, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Från den 16 till den 18 november i höst hålls Asia Pacific DX Convention 2018, APDXC i Osaka, Japan. Som namnet antyder rör det sig om en DX-konferens.  Av Japans många amatörradioevenemang är det bara APDXC som genomförs helt på engelska.

APDOXC tillkom ursprungligen för att locka till sig radioamatörer som avskräckts från att besöka amatörradioevenemang i Japan eftersom alla enbart genomfördes på japanska.

Ett av dragplåstren under den kommande konferensen är guidade visningar av ICOM:s fabriker.

 

Redan medan den första konferensen var på planeringsstadiet frågade arrangörerna några radioamatörer från andra länder, vad som skulle vara intressant för att dem att göra under ett besök i Japan. Många svarade att de gärna skulle vilja besöka en fabrik för tillverkning av amatörradioutrustning. Inför höstens konferens har ICOM erbjudit sig att ta hand om guidade besök för konferensdeltagarna i sina fabriker.

Konferensen arrangeras av JA3USA, Osaka International House Radio Club.

APDXC pågår under tre dagar och inleds under fredagskvällen med mingel och välkomstfest. På lördag kväll hålls en bankett. Under söndagen erbjuds presentationer med många olika inriktningar.

För detaljer om program. registrering och liknade hänvisas till hemsidan. Klicka här för länk.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com