Rävjakts-SM klart — Nu väntar VM i Korea

Posted by Erik SM7DZV on 29 augusti, 2018 in Nyheter |
(2018-08-29)

Medaljörerna i lagtävlingen vid rävjakts-SM: Från vänster och silvermedaljörer Västerås Radioklubb lag 1: Jan Palmquist SM5FUG, Bo Lenander SM5CJW och Peter Ljungström SM5KMU. I mitten och guldmedaljörer Stockholms Rävjägare lag 1: Ingvar Ehrsson SA5AMM, Håkan Melin och Henrik Lindell. Till höger bronsmedaljörerna Västerås Radioklubb lag 2 (tvåmannalag): Magnus Öberg SA5MOG och Göran Pettersson SM5FNB.
FOTO: Pejla.se

Stockholms Rävjägare (SRJ) arrangerade Klassiskt Svenskt Mästerskap i radiopejl-orientering, fredag-lördag 17–18 augusti 2018. Startfältet bestod av 19 rävjägare från Nyköping, Linköping, Örebro, Västerås, och Stockholm.

Tävlingen bestod som vanligt av en natt- och en dagetapp på 3,5 MHz, där sammanlagt resultat räknades. Håkan Melin, Stockholms Rävjägare blev totalsegrare och svensk mästare.

 

Lagen vid rävjakts-SM består av minst två högst tre förhandsanmälda löpare. Lagets resultat räknas som de två bästa tiderna av lagets medlemmar. Konstruktionen är förlåtande för tremannalag — en lagmedlem kan kosta på sig ett mindre lyckat lopp utan att det förstör lagets resultat.

Klassegrare
Klassegrare blev Jessica Ehrsson (D20), Jitka Zakova (D35, endast dag), Mattas Eriksson (H21), Håkan Melin (H40), Ingvar Ehrsson H50, Peter Ljungström (H60) samt Bo Lenander (H70).

Resultat
Pejla.se: Resultat (pdf). Klicka här.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com