Veckans QSL-rapport:
Tredje gången gillt

Posted by Erik SM7DZV on 16 september, 2018 in Nyheter |

(2018-09-13)
Hasses SM0BYD veckorapport av den 13 september:

SM0BYD fejs_mini

Tredje gången gillt, har vi hört och nu gäller tredje veckan gillt. Anlände så pålitliga DARC med sin 3-veckorsleverans, den 12/9 2018 och QSL-torkan iaf tillfälligt avhjälpt! 12 kilo sorterade vi om morgonen den 12:e ds.

Inför måhända den 20/9, väntar tålmodigt nämnd JARL-leverans samt en mindre mångd från OA, OH, PY, SM4TU, SM6NT samt VK. Ett kolli ännu utestående i postnords utrikesbrevstullterminal å ARN, En annan försändelse (5kg), från serbiska vännerna i Beograd, har denna gång istället omhändertagits av tullpersonal i Malmö. Tålamod giver troligen resultat. Dyker även den försändelsen upp, möts vi alltså åter kommande torsdag och sorterar vidare.

.

Hyllstatus per den 13/9 2018: SM1 = 0,450; SM2 = 0,5 (Du har ännu inte kvitterat din senaste leverans); SM3 = 6,3: SM4 = 0,5: SM5 = 1,0; SM6 = 1,5; SM7 = 9,7 (som BYD packar och postar den 20/9); JSM = glömde densamme väga men bl.a. “FWC-“signalerna gav ett rejält tillskott den 13/9!.

Det är det bästa vi kan presentera aktuell dag.

Tackar för sig med på återseende, gör alltså din eminenta QSL-serviceavdelning, inkommande, å kansliet i Sollentuna, med: SM5AKP Esko, SM5AOG Lennart, SM5CCT Bengt samt och gm SM0BYD Hasse, som önskar en trevlig vecka, ev. lycka till i SAC CW, samt 88 + 73!.


(2018-09-06)
Hasses SM0BYD veckorapport av den 6 september:
En rapport utan upphetsande information…

Under de senaste två veckorna har förutom smärre brevförsändelser, utan åtgärd, intet inkommit. Måste i alla fall nämnas att Postnords utrikesbrevenhet på Arlanda förtsätter att utmärka sig.

Tidigare lyckades vi i alla fall frigöra ett ca 650 grams paket från Sydkorea. Nu har vi erhållit två nya aviseringar, med QSL, en från Australien, down under, 1kg, samt i slutet av aktuell vecka, 5kg enl. avi från vännerna vid serbiska HQ/QSL-byrå, på Trg Republike 3 uti Beograd.

Skall strax sända ytterligare ett underlag till posttullen på ARN och hoppas på förståelse gällande innehåll samt snarlig vidarebefordran till oss på kansliet i Sollentuna.

För övrigt är alla leveranser från QSL-byråer, när och fjärran, mycket välkomna! Hyllstatus sedan den 23 augusti: SM1 = 0,372kg; SM3 = 5,5; SM7 = 9 och JSM = 1,35kg. Slut för idag, tack för idag!

 

Inför den 13/9 väntar fortfarande sedan tvenne veckor, 5kg från JARL. Vi hoppas på tillökning. Om icke, tager vi ledigt ven den torsdagen. Enligt ovan finns ju trots allt möjligheter att få ta emot några nya QSL.

Som alltid, från din eminenta QSL-serviceavdelning, inkommande, kansliet i Sollentuna, allt gott samt 88/73;
Esko SM5AKP, Lennart SM5AOG, Bengt SM5CCT, samt och gm Hasse SM0BYD.


 

(2018-08-23)
Hasses SM0BYD veckorapport av den 23 augusti:
Sorterat tio kilo från Moskva plus en del annat

Dagen till ära hade vi celebert besök av Lars SM5CAK med XYL Gullevi och Carl-August SM5CVJ som hälsade på oss på kansliet.
Den 23:e dennes sorterades 10 kilo kort, från PoBox 88 i Moskva, samt ÖVSV i Wien. Dessutom smärre brevförsändelser från PY3KIM, SM6UZ, SM3CCM och TRAC i Antalya, Turkiet.

Lars CAK fick med sig en kartong om 11 kilo  och för övrigt  packades fyra kilo till SM2, fem kilo till SM4 och tolv kilo till SM6, som senare under eftermiddagen  avhämtades av Postnord. Detta betyder följande hyllstatus: SM1 = 0,372kg; SM3 = 5,5; SM7 = 9 och JSM = 1,35kg.

Slut för idag, tack för idag!

Inför den 30/8 väntar för närvarande fem kilo från JARL. Vi hoppas på tillökning. Om icke, tager vi ledigt den dagen.

Som alltid, från din eminenta QSL-serviceavdelning, inkommande, kansliet i Sollentuna, allt gott samt 88/73; Esko SM5AKP, Lennart SM5AOG, Bengt SM5CCT, samt och gm Hasse SM0BYD.


 

(2018-08-09)
Hasses SM0BYD veckorapport av den 16 augusti:

Den 16:e ds, tog vi slutligen hand om resterande kort från Friedrichshafen; HA, HB9, OM, S5, UR och YO. F.ö. även separata leveranser från 9V, EI, K, TF samt VR2. Dessutom, äntligen omtalad problemförsändelse från KARL, i Seoul. Skam den som ger sig. Vi fick den t.o.m. utkörd…….en lelle 650 grams kartong! F.ö. idag tutti: drygt 9,5kg.

Hyllstatus uppdaterad enligt följande: SM1 = 2kg packat och blå postnordpåse postas 17/8 till Christina för SM1-gänget; SM2 = 3; SM3 = >4,5; SM4 = 3,4; SM5 = <10 (Lars, du får med dig en välmatad låda den 23/8, inkl. den dagens sortering!); SM6 = 9; SM7 = <8; JSM, du får åter en direktleverans av Kbg-kort, gm Lennart AOG, övrigt samlas t.v.. Du fick ju med dig bl.a. QSL, fredagen den 10:e. Fortsätter utleverans till distrikt, kommande torsdag, den 23/8, vad tiden då tillåter.

Den 23/8 kommer vi att sortera RA-kort, anlända den 15/8 samt en kartong från OE = 10kg. Därefter till den 30/8 återstår se vad vi då samlat på oss. Per den 16/8 har vi 5kg från JARL, anlända den 15/8.

Det var allt från din eminenta QSL-serviceavdelning å kansliet i Sollentuna. Tack för idag, slut för idag + vassego´!.

Som alltid, från Esko SM5AKP, Lennart SM5AOG, Bengt SM5CCT samt och gm Hasse SM0BYD, 88/73 och må väl!

 


 


(2018-08-09)
Hasses SM0BYD veckorapport från den 9 augusti:

QSL-rapport den 9 augusti 2018, från Hasse/SM0BYD samt ditt konfirmationskortgäng, kansliet i Sollentuna. Tidigare annonserad Friedrichshafenleverans minskade med ca hälften idag, när vi även tog hand om 10 kilo (icke smutsiga) franska kort från REF.

Hyllstatus blev därefter denna: SM 0 = 0,6: SM 1 = 1,4: SM 2 = 2,2; SM 3 = 3,6; SM 4 = 1,6; SM 5 = 8; SM 6 = 6,75; SM7 = 6,2; JSM, enligt ö.k. den 9/8.

Kommande torsdag, den 16:e ds, rensar vi kvarvarande Fr-hafenkort: (9V), E7, HA, HB9, OM, SV och YO. Inalles c:a 10,5 kg. Efter nästa torsdag eller i samband med sorteringen, påbörjas nästa utskick av kort till distrikten. Kamrat Lars CAK, enl. ö.k

Därefter har vi dagsläget 3,1 österrikiska kilon, inför den 23/8, avhämtade idag. Återstår nu se ifall postnordtullen vid ARN, accepterar min ingående förklaring om innehållet i den aktuella sydkoreanska försändelse, de stoppat. Med postnord, endast en tidsfråga. Så va´re med den saken.

Som alltid, från dina sedvänligt trogna QSL-sorterare å kansliet i Sollentuna: SM5AKP Esko, SM5AOG Lennart, SM5CCT Bengt samt och gm SM0BYD Hasse, 161 och må väl!

 


(2018-08-02)
Hasses SM0BYD veckorapport från den 2 augusti:
Äntligen dags att sortera kort efter fyra veckors uppehåll!

Torsdagen den 2/8 2018, var det äntligen dags igen, efter nästan på dagen 4 veckor, för ett glatt återseende på kansliet, med fulltaligt manskap…nästan alla i såväl kortärmat, som med kortbyxor, dock ej i form av korthajar…här delas med öppna, avslöjande händer.

13 kilogram konfirmationskort framdukade på bordet, från DARC (som tycks ha återupptagit sin 3veckorscykel), BFRA, M0OXO, N2OO, SAQ/SM6NM, SM3BEI, SM4CTI, YO3FLM samt YO3IPA. Efter 1,5 timmar var bordet tomt, förutom en del efterarbete.

Ny hyllstatus, för ev. intresserade lyder, som följer: SM1 = 0,75; SM2 = 1,6; SM3 = 2,5; SM4 = 1,5; SM5 = 6,0; SM6 = 4,8; SM7 = 4,1 samt JSM  (förutom bland annat denna dag direktlevererade QSL) = 2,2

Som grädde på moset, tog BYD efter lunchen av Kenneth SM0GXZ emot, via Bengt SM6GDU, som hade vänligheten i första ledet transportera korten från Friedrichshafen: 10kg från REF, samt 10,5kg från E7, HA, HB9, OM, SV, UR, YO + dagsaktuellt, ett QSLbrev från 9V. Ett stort och varmt tack till Kenneth SM0GXZ och Bengt SM6GDU!

Förutom detta har postnord dessvärre återigen schabblat och lev. ett kolli till ett utlämningsställe flera km från Sollentuna C = obekvämt extra besvär. Ett QSL-kolli har dessutom fastnat i posttullen på Arlanda.

Som synes, är i alla fall de kommande två veckorna “räddade” och inom QSL-kort, dags för nya distriktsleveranser.

Den 2/8 2018 är sålunda SSA:s torsdagskanslister åter satta i arbete. Vi inväntar också tidigare nämnda QSL via Friedrichshafen, under kommande vecka.

Dina trogna QSL-sorterare, kansliet, Sollentuna: Esko SM5AKP, Lennart SM5AOG, Bengt SM5CCT samt och gm Hasse SM0BYD, som önskar dig en fortsatt skön sommar/semester, med 73+88!

 


Länk till tidigare QSL-rapporter

Print Friendly, PDF & Email

Taggar:, ,

Copyright © 2014-2018 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com