McCartney dementerar: ”Hey Jude
skrevs inte för att förolämpa judar…”

Posted by Erik SM7DZV on 17 september, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Här en aktuell nyhetsnotis, som inte har det ringaste att göra med radio. Notisen kanske ändå kan väcka en tanke, en eftertanke.

Det finns en, i Sverige kanske inte särskilt känd, judisk nyhetsbyrå Jewish Telegraphic Agenscy, JTA, som noga följer judiska kultur- och nyhetsfrågor. I gårdagens söndagsupplaga hade JTA en artikel, där den kände beatlesmedlemmen Paul McCartney gör en dementi. JTA har satt rubriken:

”Hey Jude var inte avsedd att förolämpa judar…”

 

Det var 1968 som Paul McCartney skrev den framgångsrika och kända låten ”Hey Jude”. Men låten, och framför allt inte titeln och refrängen, gick inte hem överallt. I en del judiska grupper gav låttiteln dåliga vibbar som påminde om nazitiden. McCartney berättar i en intervju om en rasande judisk man som ringde upp honom och hotade med att skicka över sin son för att ge McCartney stryk.

JTA refererar resten av telefonsamtalet:

“I said ‘hey baby, let’s cool it down, nothing to do with that,’” McCartney said. “You’ll hear when you hear the record, it’s just a name in a song and it’s all cool.”

Vem hade egentligen trott något annat?  Här är JTA:s hela historia om ”Hej Jude”.

Sverige också med på ett hörn
Sverige är också med på ett hörn i JTA:s nyhetsflöde. Inte heller den rapporteringen har något med radio att göra. Klicka här

Länk: 
JTA Förstasida

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com