Högtalardesignern Siegfried Linkwitz S.K.

Posted by Erik SM7DZV on 18 september, 2018 in Nyheter |
(2018-09-18)

— Av Erik SM7DZV —

Siegfried Linkwitz, i audiofil-kretsar välkänd för sin design av delningsfilter och högtalare, har gått S.K.

I en intervju i audioXpress.com från 2011 berättade Linkwitz hur han vid 14 års ålder inledde sin karriär med amatörradio på tvåmetersbandet. Han var då för ung för att kunna få certifikat:

Jag började med amatörradio när jag var 14. Jag var för ung för att få en licens, så jag tänkte att om jag skulle sända på 2 meter en mycket riktad antenn av Yagityp, så skulle inte personalen på postkontoret kunna fånga mig.

Jag hade inte någon testutrustning. För att hitta rätt frekvens spände jag upp ett par trådar, anslutna till min sändare, genom hallen, som en matarledning för att bestämma stående vågor. Då kunde jag dra en glödlampa till en ficklampa över ledningarna för att hitta nollpunkten, den mörka fläcken, och därefter mäta våglängden

Länkar:
AudioXpress: AX visits Siegfried Linkwitz
AudioXpress: Hemsida
Sterophile 2018-09-12: Siegfried Linkwitz RIP

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com