Kristianstad kartlägger
besökare med wifi och drönare

Posted by Erik SM7DZV on 23 september, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

För att förbättra sin samhällsplanering har Kristianstads kommun beslut att studera människorna som rör sig på olika platser från och med den 25 september till och med den 1 oktober. Kommunen skriver på sin hemsida:

All data samlas in genom att fånga upp din smarta mobiltelefons wifi-signal samt via filmning med hjälp av drönare. All insamling är anonymiserat och det går inte att identifiera någon av de personer som studeras. Metoden som kommer att användas för att samla in informationen är den enda i sitt slag som är godkänd av Datainspektionen.

 

Trött på meddelanden från affärer som du besökt?
— Stäng av wifi, när du går hemifrån
För alla som börjar tröttna på dold övervakning finns endast ett sätt att slippa, stäng av telefonens wifi när du går hemifrån eller, ännu bättre, stäng av mobiltelefonen. Problemet är att det är svårt att komma ihåg att stänga av telefonens wifi. Det fungerar inte heller att helt stänga av telefonen för den som vill kunna ta emot eller ringa telefonsamtal.

Länk:
Kristianstads kommun, Hemsida (20 september): Kristianstads besökare studeras

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com