Resultat från lördagens foxoring i Västerås

Posted by Erik SM7DZV on 24 september, 2018 in Nyheter |

— Av Rolf SM5DIY —

Lördagen den 22 september arrangerade Rolf SM5DIY en 10 rävars Foxoring i Tillbergaskogen. Jan SM5FUG segrade före Peter SM5KMU.

På kartan är utritat 10 ringar diameter 100 meter.Inom 0-60 meter från centrum på ringarna finns en mycket svag sändare. Det gäller att orientera sig till centrum av ringarna. Därifrån ska sändarna höras svagt.

Några sändare hördes 100 meter, en sändare 20 meter och en 200 meter. Flera jägare hade problem med att höra de svaga sändarna, då man måste lyssna på exakt frekvens, för att de skulle höras. Även orienteringen var stundtals svår i den stigrika terrängen, där inte alla stigar fanns med på kartan. Jägarna startades med minst 1 minuts mellanrum, för att försvåra följa John.

Nästa jakt, KM 144 MHz den 29 september. Se Agenda för detaljer.

 

Resultat Foxoring Tillberga 2018-09-22 

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com