Problem för flera under tvåmeters-KM i Västerås

Posted by Erik SM7DZV on 2 oktober, 2018 in Nyheter |

— Av Rolf SM5DIY —

Här är resultaten från lördagens jakt, som också var KM på två meter. Magnus sprang rätt på rävarna och vann KM på 45 minuter. Jan blev tvåa, 25 minuter efter Magnus.

L-E Rask VSOK hade arrangerat KM på två meter på Södra Björnö. Rolf hade med sig två gamla Tcheksaxar i reserv. John lånade den ena saxen. Efter första passet tyckte John att saxen uppförde sig konstigt och ville byta.

 

John gick tillbaka till bilen och bytte sax. Minuten efter, kom Gunnar fram till Rolf och sade att hans sax dog (batteritorsk). Gunnar fick då ta Rolf’s nya Tcheksax, då han inte är med i slutstriden för KM. Rolf gick sedan till bilen och använde saxen, som John inte tyckte var bra. Detta tog 17 minuter.

Stora problem med pejlingen
Flera av jägarna hade stora problem med pejlingen, både sida och riktning. Som syns av spåren, passerade Peter räv 3 på tio meters avstånd, men då han hade riktning i första passet, norrut, lyssnade han inte efter den utan sprang norrut. Leif gjorde samma misstag, men passerade ca 100 meter från räven, från ettan norrut. Videospåren finns, som vanligt på www.hakasen.se

Nästa jakt
Nästa jakt lördag 6 oktober 10:00 på 80 meter, med Kent-EOS, som banläggare. Startplats vid parkeringen ute på Frösåkers naturreservat 
https://kartor.eniro.se/m/2LlZL

Resultat:

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com