SM2HZF, SM2ICQ och SM2IFQ får säkrare vägar

Posted by Erik SM7DZV on 10 oktober, 2018 in Nyheter |
(2018-10-10)

Tornedalsvägen i Pajala. en av de vägar som nu anpassats för lokal trafik och överlämnas av Trafikverket till Kiruna kommun.
ILLUSTRATION Trafikverket.

— Av Erik SM7DZV — 

Harry SM2HZF, Thore SM2ICQ och Göran SM2IFQ får säkrare vägar i Pajala centrum. I morgon (11 oktober) klockan 13.00 invigs upprustningen av vägnätet på Soltorget.

Med täta mellanrum rapporterar nyhetsmedier om nya motorvägar, trafiktunnlar och andra trafikanläggningar i Sveriges storstäder. Som lätt motvikt kan kanske därför några rader om den trafikmässiga upprustningen av Pajala tätort vara på sin plats. Fyra vägar i centrum har utformats för att förbättra säkerheten och tillgängligheten för lokal trafik, fotgängare och cyklister.

Skolelevers idéer till förbättringar har nu blivit verklighet. Harry, Thore och Göran får tillsammans med byborna och alla andra tillresande trafikanter skörda frukterna av Vägverkets ombyggnad.

 

Inom ramen för den ordinarie undervisningen har över 100 elever från förskoleklass, årskurs 3, 4 och 8 under hösten 2014 studerat och analyserat trafik- och centrummiljön i Pajala centralort. Eleverna har själva illustrerat resultatet i form av såväl text och bild som modeller. Resultatet har även redovisats för politiker och tjänstemän från Pajala kommun och för Trafikverket och allmänheten.

Länk
Trafikverket: Pajala, tätortsupprustning

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com