Denna helg avgörs SAC-testens SSB-del
Landskamp — framför allt mot Finland
”Om du bara kör en test – välj denna”

Posted by Erik SM7DZV on 11 oktober, 2018 in Nyheter |
(2018-10-11)

Klicka på logotypen för regler.

— Av Erik SM7DZV —

Här kommer en påminnelse om SAC-testens SSB-del som går nu till helgen, mellan kl 12 UTC lördag och 11.59 UTC söndag. Testen är också en landskamp, främst mot Finland.

Svenskar får bara ha QSO med länder utanför Skandinavien. Den tävlande får en poäng för varje QSO med Europa och tre poäng per QSO med övriga världen. Varje nytt DXCC-land på varje band ger dessutom en multiplikator.

SSB-delen av SAC-testen, Scandinavian Activity Contest går nu till helgen, 13 – 14 oktober, mellan kl 12 UTC lördag och 11.59 UTC söndag (= 14 lördag – 13.59 söndag svensk tid).

 

Om du bara kör en test om året — Välj denna”
Eric SM6JSM skrev inför CW-delen i september att det är den enda test svenska radioamatörer bör delta i varje år. SAC-testen är bara 24 timmar lång, men det är inget krav att vara med hela tiden.

Reglerna finns på www.sactest.net/blog/rules för säkerhets skull.

Kontakt med länder utanför Skandinavien
Svenskar får bara ha QSO med länder utanför Skandinavien. Det finns många olika klasser att välja på för individuella stationer.

Landskamp — främst mot Finland
Eftersom detta samtidigt är en landskamp mot främst Finland så är den klass som ger mest poäng en All Band-klass. Det är många klasser och landskamp mot Finland. De band som gäller är 80 40 20 15 och 10 meter. Den tävlande får en poäng för varje QSO med Europa och tre poäng per QSO med övriga världen. Varje nytt DXCC-land på varje band ger dessutom en multiplikator. Tävlingsmeddelandet är rapport + löpnummer från 001.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com