Surplus Vintage Radio Test Europe
Kortvåg på gamla militärstationer

Posted by Erik SM7DZV on 11 oktober, 2018 in Nyheter |
(2018-10-11)

Matthias DJ7RS, april 2017, vid en förbindelse mellan Nixdorf Museum (Paderborn) och Blechtley Park med sändning av ENIGMA-krypterad kod op telegrafi med historiska radiostationer. Matthias var radiooperatör med anropssignalen DL0HNF.

— Av Erik SM7DZV —

Amatörradionyheterna har tidigare rapporterat om “Surplus Vintage Radio Test in Europe”. På söndag startar första etappen av årets upplaga.

Förutsättningen för att delta är att ha en radiostation som haft militär användning. För att få räkna poäng krävs att också motstationen använder en gammal militär radiostation.

Fyra klasser
Reglerna har ändrats från förra året. Aktiviteten genomförs i år under två perioder den 14 – 20 oktober samt 21 – 27 oktober. Under den första perioden använder deltagarna radiostationer från Andra Världskriget eller tidigare (A- Vitagekategorin) och rörstationer efter Andra Världskriget ( B – Classic-kategorin). Under andra perioden är det tillåtet att använda stationer med kombinationer av elektronrör och transistorer (C: “Veterankategorin”) eller heltransistoriserade stationer (D: “Modern-kategorin”).

Föreslagna frekvenser
De föreslagna frekvenserna (+/-3 kHz) är för 80 meter telegrafi körs på 3575 kHz. 80 meter AM ska ligga på 3610 kHz och LSB på 3745 kHz. På 40-metersbandet telegrafi är frekvensen 7035 kHz, LSB går på 7095 kHz och AM på 7195 kHz.

Länk:
Amatörradionyheterna (2018-09-03):
Artikel med mer information om regler och bakgrund.

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com