SYLRA, Scandinavian Young Lady Radio Amateurs

Posted by Erik SM7DZV on 5 november, 2018 in Nyheter |

Klicka på logotypen för länk.

SYLRA är en förening som vill inspirera kvinnliga radioamatörer och intresserade damer att bli ännu mera aktiva på banden. SYLRA blir på det viset också en kontaktlänk mellan kvinnliga radioamatörer.

I denna artikel hjälper Gunnel SM6WXL till med mer information om de kvinnliga radioamatörernas nätverk.

Föreningen SYLRA startades i Köpenhamn år 2003 av kvinnliga radioamatörer från de skandinaviska länderna Danmark, Sverige, Finland, Norge och Island.

Syftet med föreningen är att främja YL aktiviteter och uppmuntra YLs och unga kvinnor att kommunicera via radio och berätta om sina aktiviteter. På detta sätt gör vi reklam för vår hobby – amatörradio – och de Skandinaviska länderna över hela världen.

 

Oberoende ”Internetförening”
SYLRA är huvudsakligen en Internet-förening som har möten vartannat år i något av de Skandinaviska länderna. SYLRA är en oberoende organisation som arbetar sida vid sida med de olika ländernas nationella amatörradio-föreningar.

Medlemskap
Medlem i SYLRA kan man bli som YL (kvinnlig radioamatör) och SWL YLs (lyssnaramatör) från något av de Skandinaviska länderna men också YLs och SWL YLs från andra länder. Det kostar inget att bli medlem.

Kontakta någon av personerna på hemsidan om du är intresserad av att bli medlem. Ett medlemsbevis skickas till alla nya medlemmar.

Kontaktinformation med mera
Hemsida: http://www.sylra.is/index.php
Kontaktinformation  Sverige:
http://www.sylra.is/index.php/sylra-countries/sm-sweden/about-us

YL of the month
En nytillkommen sak i år på SYLRAs hemsida är ”YL of the Month”, det är ingen ”utmärkelse” utan en kul grej att berätta om sig själv och sitt intresse för amatörradio. Eftersom jag i år firar 20 år som radioamatör, tyckte jag det var trevligt att vara med och berätta lite om mig själv:
http://www.sylra.is/index.php/yl-of-the-month/november

73 de
SM6WXL Gunnel

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com