Succé för Ladies Electric Night i DL0

Posted by Erik SM7DZV on 22 november, 2018 in Nyheter |

Ladies Electric Night i Täby: Med lödkolven i högsta hugg Elin Lundqvist, längst bort Claire Santiago. I mitten Bengt SM0HBV som instruerar.
FOTO Ann SM0ZEU

Förra veckan genomfördes Ladies Electric Night i Täby Sändareamatörers klubblokal. En aktivitet för YL och XYL, där manfolk som inte var vidtalade instruktörer inte gjorde sig besvär.

DL0 Ann SM0ZEU rapporterar och rekommenderar till efterföljd:

Ladies Electric Night blev så lyckad jag hade hoppats på. Det skulle vara en lättsam kväll med bra föredrag om vardagsel med plats för massor ”dumma frågor”. Grädden på moset skulle bli att alla som ville skulle få löda en blinkande julgran, stjärna eller ett hjärta själva att ta med hem fungerande.

 

Inledande entusiasmerande föredrag av Tilman SM0JZT och Magnus SA0MAD gällande lampor och el i hemmet. Det var högt i tak för kanske delvis enkla frågor. För att (X)YL gänget skulle orka serverades lite bubblande dryck och sallad. Bengt SM0HBV fick den utmanade uppgiften att på 15 min instruera damerna på ett blädderblock hur man löder dioder och motstånd på en julgran.

Slutresultatet blev att ett gäng glada damer fick med sig en fungerande blinkande stjärna eller julgran hem att imponera nyfikna och förvånade manliga radioamatörer.

Förutom ett varmt tack till SM0JZT, SA0MAD, SM0HBV vill jag tacka SM0OTX/Gunnar, min man, som fick förbereda lödstationer, förlöda en del komponenter — annars hade vi damer inte hunnit med det tajta programmet.

Jag kan varmt rekommendera detta lilla evenemang landet runt!

73 de  Ann SM0ZEU

Ladies Electric Night i Täby: Mera övning i elektronikmontering
FOTO Ann SM0ZEU

 

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com