Ny Heathkithörna hos SVARK
och HOTA-aktivitet under februari

Posted by Erik SM7DZV on 4 december, 2018 in Nyheter |

Klicka på bilden för länk.

Mats SM7BUA skriver i ett brev till Svenska Heathkitklubben att man nu fått möjligheter att installera en Heathkithörna i SVARK:s klubbstation på Axamo i Jönköping. Nästa år, under vecka 6, planeras HOTA — Heathkit-On-The-Air när man ska försöka få så många Heathiktriggar som möjligt aktiverade.

Läs SM7BUA:s brev till Heathkitklubben: —> 

 

Nu är det dags att på nytt ta tag i detta med intresset för Heathkitutrustning. Under de senaste fem vintrarna har jag varit engagerad i arbete för Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto de la Cruz. Detta har inneburit, att min möjlighet att vara engagerad i aktiviteter för Svenska Heathkit-klubben varit begränsad. Nu är det arbetet avslutat och jag kommer att vara bosatt i Bankeryd under kommande år.

227 medlemmar i Heathkitklubben
Det har under de senaste åren tillkommit ett flertal radioamatörer som har Heathkitprylar på hyllan, och vi är nu 227 personer som finns med i Svenska Heathkit-klubben. Det finns plats för fler, så informera gärna om du känner någon som gillar dom gröna lådorna.

Jag har tidigare informerat om att vi har fått möjlighet att installera en ”Heathkit-hörna” i klubblokalen för SVARK , Södra Vätterbygdens Amatörradioklubb. Nu hoppas vi kunna få klart med denna installationen inom en snar framtid för att kunna vara QRV från Axamo.

”Hota”-vecka i februari
Vecka 6 2019 vill vi inbjuda till en HOTA vecka (Heathkit On The Air) på samma sätt som för några år sedan. Det innebär att under veckan försöka få QSO med så många radioamatörer som möjligt som kör Heathitriggar. Mer info om detta kommer senare, men kryssa för veckan i din almanacka redan nu, och se till att din utrustning är körklar.

Så önskar jag dig en fin adventstid, jul och nyårsfirande och ser fram mot att få höras under HOTA veckan 2019.
73 de Mats SM7BUA

Länk:
Wikipedia: Heathkit

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com