Föredrag på Radiomuseets vintermöte
om radioutrustningen ombord på Titanic

Posted by Erik SM7DZV on 5 december, 2018 in Nyheter |

Klicka på bilden för att ladda ned Radiomuseets nyhetsbrev för december.
Illustration: Gravyr av professor Willy Stöwer: Der Untergang der Titanic.
Källa Wikimedia commons.

Radiomuseet i Göteborg håller vintermöte den 15 december. På programmet står information, mingel samt föredrag där Karl-Gustav Strid berättar om Titanic och den radioutrustning som fartyget var utrustad med under jungfruresan 1912 då hon kolliderade med ett isberg och sjönk. Historien om Titanic har åter blivit högaktuell med anledning av den nu pågående Titanicutställningen i Göteborg.

Efter föredraget visas filmen ”The secrets of the Titanic” (Titanics hemligheter) som bland annat beskriver hur ett forskarlag lyckades lokalisera skrovet 1986 och filma det med hjälp av en kamera monterad i en obemannad ubåt. Filmen som är utgiven av National Geographics har engelskt tal och är mycket sevärd. Radiomuseet visade filmen även på 100-årsdagen av Titanics förlisning, den 15 april 2012.

Länk:
Ladda ned Radiomuseets nyhetsbrev för december 2018
.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com