På fredag är Ove J79XBI framme på Dominica

Posted by Erik SM7DZV on 5 december, 2018 in Nyheter |

Ove Sjöström J79XBI  beräknas vara framme på Dominica i Karibien på fredag, om allt går i lås. QRV i bästa fall i mitten av nästa vecka.
FOTO © Erik SM7DZV

Idag, onsdag, landar Ove J79XBI, även känd som SM5XBI och SM7XBI, på Martinique i Karibien. Om allt går i lås kommer Ove att gå i land vid lunchdags lokal tid på fredag i Roseau i Dominica.

När Ove kommer fram är det helg och därför knappast någon större chans för honom att via Rescue Center få låna den transceiver han behöver. Antag att Ove får sin radiostation tidigast på måndag. Det han ännu inte vet är ifall det finns några antenner kvar sedan orkanen för två år sedan. Det kan därför ta ytterligare några dagar innan Ove är QRV från sitt karibiska QTH som J79XBI.

Länk:
Klicka här för att se var Dominica ligger.

 

Ove har lovat att hålla redaktionen informerad om hur det går. Vi kommer att förmedla skedtider och annat via Amatörradionyheterna. Stay tuned, som det brukar heta i liknande sammanhang. Så fort vi vet något kommer informationen i Amatörradionyheternas högerspalt.

Här är Oves resplan
Det här är Oves resplan från Slätafly till Dominica: I måndags morse åkte Ove med en granne från Södra Slätafly till Torsås. Därifrån tog han Länstrafikens buss till Kalmar. Nästa sträcka, från Kalmar till Cityterminalen i Stockholm, tog han Silverlinjen, som är en daglig bussförbindelse mellan norra Öland och Stockholm. Från Cityterminalen därefter tåg till Arlanda.

Flög från Arlanda måndag klockan 17.40
På måndag eftermiddag, klockan 15.10, ringde jag Ove för att förvissa mig om att allt var OK. Då satt han på Arlanda och väntade på att Norwegians gate till New York skulle öppna. Avgången var beräknad till klockan 17.40. Väl framme i New York skulle Ove övernatta för att dagen därpå flyga vidare till Martinique i Karibien. Därifrån är det färja till Dominica som gäller. Problemet är att det inte går någon färja på onsdag eller torsdag denna vecka, alltså blir det två övernattningen på den franska ön. Men på fredag morgon klockan 09.15 lokal tid (fem timmars tidsskillnad mot Sverige) lättar färjan från Fort de France till Roseau på Dominica. Då är Ove med.

73
de Erik SM7DZV

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com