Eric SM6JSM tillbaka i Karlsborg efter USA-resan

Posted by Erik SM7DZV on 7 december, 2018 in Nyheter |
(Uppdaterat 2018-12-08 kl 09.54)

OH9S jultomte — Travelling Santa. Sista chans till QSO  med den finske jultomten idag 8 december. 
Klicka på bilden för länk.

— Av Erik SM7DZV —

Efter att under några höstveckor kuskat runt i USA och jagat counties, ungefär storkommuner, med bil är Eric SM6JSM nu tillbaka i Karlsborg. Han har nu mer eller mindre anpassat sig till vardagslunken igen:

— Det första jag tog tag i var att sortera alla utgående QSL som kommit under mina sju veckors frånvaro. Det var över 100 små och stora paket. Fick hjälp av Lars SM5CAK och Hans SM6CVX och nu är tre 12-kilos-lådor på väg till DARC f.v.b. ut i världen. Nu ska jag ta mig an alla förlängningar och nyansökningar om specialsignaler.

Kör ett QSO med finske jultomten!
Uppmärksam som Eric är noterar han att den finske amatörradiojultomten OH9S är QRV ytterligare två dagar, idag och i morgon, innan han, tomten, drar ut på sin jordenruntturné. Den som vill ha QSO med jultomten har fortfarande en liten chans att hinna. Han är QRV även idag och i morgon.

QSL
Jultomtens Radioklubb kommer att vara aktiv som OH9S från polcirkeln fram till den 8 december. Trafiken kommer huvudsakligen att gå på 80-6 meter på alla trafiksätt; inklusive FT8. QSL föredras via ClubLogs OQRS eller LoTW. QSOn kommer automatiskt att qsl-as via byrå.

 

Texten på Facebook är litet mera utförlig:
(Använd till exempel Bing eller Google webböversättare om det behövs.)

Santa’s radio amateur station will be active from Finnish Lapland. Unlike some other stations we are really located in Northern part of the country. OH9S is not having any remote stations and we let the nature decide where we can make the contacts. The length of Finland is more than 1100 km so besides the weather also band conditions vary much. Yes, we know it is not easy to contact us while we are mostly operated above the Arctic circle but that’s part of the game!

This is the most northernmost Santa -station in Finland.

In 2018 the activity time will be 1st December – 8th December. Our location is in Levi holiday resort around 200km above the Arctic circle. OHC is 907 (Kittilä).

We are running with 4 stations. One is for 30/40m operation and the other is for upper HF+6M+80M, one for 2m (aurora) and one 2km from ”main station” on all HF-bands.
Due to expected poor radio conditions we will focus on FT8 but work on SSB/CW/RTTY too.

Länkar:
OH9S Travelling Santa: Hemsida 
OH9S Startsida: Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com