500 QSOn under YOTA-helg hos SK0QO på Gålö

Posted by Erik SM7DZV on 10 december, 2018 in Nyheter |

Total koncentration: Oliver SA5ODJ körde CW på 30 meter under större delen av dagen. Det formligen ”kokade” av anropande stationer!
FOTO Lars-Erik SM0FDO.

— Av Lars-Erik SM0FDO —

I helgen aktiverades signalen SH9YOTA på klubben SK0QO – Gålö. Tre av våra yngre medlemmar deltog i aktiviteten. Vi hade bjudit in många fler, men många har förhinder i December månad. Det var Oliver SA5ODJ, Joakim SA0BSJ samt Anton SA0CPU som drog lasset.

Det kördes amatörradio för fullt på 20-, 30-, 40- och 80-metersbanden. Att anropssignalen var mycket eftertraktad märkte vi, då det blev full ”pile up” direkt när vi kom i etern. Drygt 500 QSO avverkades i bästa conteststil! Bra jobbat!

Två YAESU FT-2000 i shacket
Riggarna är YAESU FT-2000 med ACOM-1000 PA:s. Två identiska uppsättningar där man sitter med ryggen mot varandra i ett ganska litet shack. Bra med lika prylar då man endast behöver lära sig en rigg/slutsteg.

Hela december är YOTA-månad
Oliver hade fixat god mat, så det gick inte någon nöd på någon. Vi startade vid 09.30- tiden och höll på till 18-tiden på lördagen. YOTA-aktiviteten drivs av IARU och lokalt av SSA-ungdom. Den pågår under december varje år. Det är många länder som är i luften med YOTA-signaler, och man kan få diplom om man kontaktar tillräckligt många.

Nästa helg: SM7
Nästa helg är det dags i SM7, då åker Oliver till jönköpingsklubben. YOTA körs hela december, så om någon känner för det så går det fint att boka signalen när som helst när den inte används. Det är Peter SA2BLV som är koordinator.

Jocke SA0BSJ och Anton SA0CPU fick full ”pile up” på 20 m SSB!
Foto Lars-Erik SM0FDO.

Det smakar fint med lite mat efter några timmar vid radion. Närmast kameran till höger Oliver SAS5ODJ och Jocke SA0BSJ samt Kalle SM0NUE. T.v. Jennie, Kalles sambo. Jennie, Kalle och lars-Erik tillhörde supporten under YOTA-dagen. Oliver lagade maten.
Foto Lars-Erik SM0FDO.

 

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com