IARU Reg1 inbjuder till Yotaläger i Bulgarien 2019

Posted by Erik SM7DZV on 23 december, 2018 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV  —

Klicka på logotypen för länk.

IARU Region 1, som omfattar Europa, Afrika, Mellersta Östern och norra Asien, inbjuder till Yota-läger i Bulgarien den 11 – 17 augusti 2019.

Lägret kommer att fokusera på träning av handledare, YOTA:s så kallade ”Train-The-Trainer (TTT) program”. Deltagarna kommer att delta i arbetsgrupper ”workshops”, där de får lära sig att, när de kommer hem, starta liknande aktiviteter för unga radioamatörer. På det sättet hoppas arrangörerna få fler ungdomar att intressera sig för amatörradio.

Arrangörernas inbjudan kräver att medlemsorganisationerna är beredda att stödja ungdomarna när de kommer hem.

 

Noggrant urval — Max fem deltagare
Varje medlem i IARU-R1 inbjuds att medverka med som mest fem deltagare i åldern 15 – 25 år, och som inte tidigare deltagit tidigare YOTA-läger. Alla deltagare i lägret måste delta i alla aktiviteter under veckan. Arrangörerna uppmanar medlemsorganisationerna att utse ungdomar med organisatoriska färdigheter och förmåga att lösa problem. Arrangörernas inbjudan kräver att medlemsorganisationerna är beredda att stödja ungdomarna när de kommer hem efter att ha deltagit i lägret. Inbjudan omfattar även krav på ledaren respektive delegation.

Länk:
IARU R1 Inbjudan

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com