Gott Nytt 2019!

Posted by Erik SM7DZV on 31 december, 2018 in Nyheter |

Bland våra reportage och rapporter från amatörradioåret 2018 väljer vi radioträffen i Tångahed — de riktiga radionördarnas julafton — där vi på bild fångade Morgan SM5BVV, en av de trogna besökarna år efter år.
Klicka på bilden för länk till reportaget.
FOTO © Erik SM7DZV.

— Av Erik SM7DZV —

När jag nu på årets sista dag sätter mig vid skrivmaskinen är det sex timmar kvar av 2018.

Jag vill börja med att tacka alla er som under året  varit Amatörradionyheternas trogna läsekrets. Jag vill också tacka alla er som under året försett mig med tips, uppslag, texter och bilder. Utan alla er hade min tillvaro som publicist blivit både övermäktig och meningslös.

I kväll, med min ordinarie arbetsdator kraschad sedan några dagar, och med min sedan drygt två år dessförinnan kasserade maskin tagen till nåder igen, är det mycket som känns ogjort, årskrönikan inte bortglömd…

”Ska bara”
Samtidigt känns det bra. Här finns nästan publiceringsfärdiga artiklar som ”bara” ska göras ut, intervjuer som ”bara” ska skrivas ut och idéer som ”bara” ska omsättas i text och bilder. Mot den bakgrunden inses lätt att tiden är en trång sektor, men samtidigt känns att 2019 är absolut inom räckhåll. Nästa år igen, 2020, tror vi dessutom att botten kommer att nås på den nuvarande solcykeln. Då vänder kortvågskonditionerna uppåt igen…

Tack för 2018
I morgon har vi en ny dag med vita ark med nya kritor till. Amatörradioåret 2019 startar redan i natt med att SOCWA-räknaren ställs om för ett nytt år. I morgon är det telegrafinyckelns dag, SKD, när det handlar om att sända så vacker telegrafi som möjligt.

Gott Nytt 2019
Jag önskar er alla ett Gott Nytt 2019. Jag hoppas du slipper EMC-störningar och QRM, och att du kan dra nytta av hyggliga konditioner och öppningar på banden.  Men mest av allt önskar jag dej och de dina det viktigaste av allt — god hälsa under det kommande året.

73 de Erik SM7DZV

 

Länk
Youtube: Alf Pröysen – Du ska få en dag i mårå

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com