Nu, äntligen, är J79XBI QRV från Dominica

Posted by Erik SM7DZV on 24 januari, 2019 in Nyheter |
— Av Erik SM7DZV —

Ove J79XBI. QRV från Dominica J79,
idag eller i morgon.

FOTO © Erik SM7DZV

Idag eller i morgon blir Ove J79XBI QRV från Dominica. Ove ringde igår eftermiddag och berättade att han nu fått internetanslutningen fixad och att han kommer ut på både epost och skype.

Som Ove tidigare rapporterat är såren efter den förödande orkanen är djupa. Nu har han i alla fall kunnat rigga upp sin radiostation. Lite justeringar återstår men sedan kommer han att vara on-the-air igen. Ove hälsar att han mår bra, och att han ser fram mot många kontakter med Sverige.

 

QRV på 40, 20 och 15 meter
Ove kommer att köra på frekvenserna 7153, 14153 och 21253 kHz. Dominica ligger fem timmar efter Sverige. Ove lovar att försöka passa radion efter lunch. Enligt VOACAP-online bör störst chans till förbindelse ser på 20 meter ut att finnas mellan klockan 12 och 15 UTC.

 

Möjligheterna till förbindelser på 15 metersbandet ser ut av vara små. Vi återkommer, när vi vet ifall Ove kan vara QRV på 17 meter.

 

Rescue Center
Ove har fram tills nu under vistelsen på Dominica hjälpt till som volontär vid Rescue Center. Det är obegränsat med arbete som behöver göras. För sin egen del har han sin vana trogen också utnyttjat tiden för stärkande promenader och bad i Karibiska sjön.

 

”Allt tar längre tid än tidigare”
— Allt man tänker sig att göra tar mycket längre tid än tidigare, säger Ove. Det beror på att allt var tvunget att byggas upp från grunden, och det har man varken haft tid eller resurser till, och många nya måste skolas in på sina befattningar innan det kan börja fungera normalt igen.

 

Sista resan till Dominica?
— Det känns bra. Det är skönt att kunna göra nytta, säger han. Men jag vet inte om det blir några fler resor hit. Det känns nog som att åldern börjar ta ur sin rätt.

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com