SK5UM – Delad glädje är dubbel glädje

Posted by Erik SM7DZV on 9 februari, 2019 in Nyheter |

SK5UM QTH i Öja några km utanför Flen.
FOTO © Lennart SA5MMM

— Av Lennart SA5MMM—

I år firar Flens Radio Amatörer 40 år och är nu igång med specialsignalen SK4ØUM.

Klubben bildades 1979 och involverade även scouting på Drottninggatan i Flen då några i den nybildade klubben även var scoutledare. Efter flera turer flyttade klubben 2000 till Lavens Gruva i Katrineholm. Ett trevligt och 70 m högt QTH med milsvid utsikt. Några år senare övertog klubben den gamla LOPRA US10 i Öja. En militärbyggnad med möjligheter för master, antenner och andra radioexperimnet. Den gamla LOPRA-stationen är fortfarande klubbens hemvist.

Specialsignal SK4UM
Att sända med en specialsignal kan få den mest garvade sändaramatör att gå igång på högvarv och glädjas över alla pileups som i fornstora dagar. Och i andra änden gläds den enskilda radioamatören att få en fin signal i loggen. Specialsignaler står högt på många radioamatörers vill-ha-lista. Så delad glädje är dubbel glädje.

Fler bilder –>

 

SK5UM — Välutrustat operatörsbord.
FOTO © Lennart SA5MMM

 

SM5YRA Stephan. Klubben Primus Motor.
FOTO © Lennart SA5MMM

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com