Bestulna DXpeditionen P29CXV:
Nu är Hasse SM6CVX åter hemma i Karlsborg

Posted by Erik SM7DZV on 10 februari, 2019 in Nyheter |

– Av Erik SM7DFZV –

Hasse SM6CVX, som var med när DXpeditionen P29VCX blev bestulen i Papua Nya Guinea, är nu åter hemma i Karlsborg. Hasse är glad att det inte blev några våldsamheter och att man kom helskinnade ur äventyret.

Hotellet där expeditionsmedlemmarna bodde är inhägnat och utanför hade hotellet 10-12 vakter, som skulle hindra obehöriga från att ta sig in.

Tjuvarna klippte hål i staketet
smög in och stal hela utrustningen
På natten, när alla tre expeditionsdeltagarna sov, smög sig tjuvar in i det rum där  Eddy K5WQG, 77 år, låg och sov och där all utrustning fanns.  Tjuvarna stal alla datorer, radioutrustningen, en stor summa pengar och även Eddys pass, klocka och plånbok. I rum intill sov Derek G3KHZ, 83 år, och Hasse SM6CVX. Ingen av radioamatörerna märkte något.

 

Tjuvarna hade skurit upp ett hål i staketet, men inga vakter hade uppmärksammat något konstigt. Hur många tjuvarna var är inte känt.

Det som hände innan man gick till sängs var att Derek G3KHZ 83 år kände sig trött, efter att ha kört stationer, som hela tiden anropade. Efter en stund kände även Hasse, att det kunde vara dags att vila. Hasse och Derek hade egna rum intill. Eddy K5WQG 77 år fortsatte att köra stationer, men snart kände även han att det behövdes sömn. Sedan han somnat slog tjuvarna till.

Amatörradionyheterna: Länk till vår första rapport.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter:

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com