Svenska Fyrsällskapets Fyrhelg 2019
genomförs två veckor innan radions ILLW

Posted by Erik SM7DZV on 12 februari, 2019 in Nyheter |

Tvåmeterstrafik från toppen av fyren Långe Erik vid Ölands Norra Udde, SE0011,
under Internationella Fyrhelgen — ILLW — 2018. 

FOTO © SM7DMY Göran Uvner

— Av Erik SM7DZV —

Svenska Fyrsällskapet meddelar att den Internationella Fyrdagen 2019 kommer att firas den 3 och 4 augusti på ett 70-tal fyrar i Sverige.

Amatörradions Internationella Fyrhelg 2019 inträffar, precis som tidigare år, tredje helgen i augusti, 17 och 18 augusti.

Den svenska nationella fyrhelgen riskerar därmed att gå miste om amatörradions internationellt inarbetade aktivitet ILLW. Redaktionens fråga till radioklubbarna blir därför: Kommer er radioklubb att delta under båda helgerna eller under enbart den ena? Klicka här för att svara.

Fyrsällskapet vill ha bra väder
och kunna utnyttja turistsäsongen

Svenska Fyrsällskapet har bestämt sig för att tidigarelägga fyraktiviteterna två veckor, jämfört med vad som gällt under de senaste 20 åren. Fyrsällskapet uppger i sin informationsskrift Blänket 2019:1 att beslutet har fattats på begäran av en del fyrar. Föreningen hoppas att fyrarna därmed ska bli mer tillgängliga ur väder och semestersynpunkt.

 

Svenska Fyrsällskapooet
Svenska Fyrsällskapet grundades 1996. Det är en allmännyttig förening som verkar för att öka kunskap och bevara kulturarv som fyrar, fyrplatser, fyrskepp och andra sjömärken. Den Internationella fyrdagen högtidlighålls i Sverige sedan år 2003. Radioamatörernas Internationella Fyrhelg genomförs sedan 1998 under den tredje hela helgen i augusti.

ILLW
Internationella Fyrhelgen, the International Lighthouse Lightship Weekend, ILLW, startade 1998 som the Scottish Northern Lights Award och initierades av the Ayr Amateur Radio Group, GM0AYR och GS0AYR. ILLW:s hemsida drivs av ideella krafter och ber om donationer.

Länkar:
Internationella Fyrhelgen, ILLW: Hemsida
Ayr Amateur Radio Group: Hemsida
Svenska Fyrsällskapet: Internationella Fyrdagen 2019
Svenska Fyrsällskapet: Blänket (Sida med pdf-filer för nedladdning) Amatörradionyheterna (2018-08-13): En vecka kvar till Internationella Fyrhelgen

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com