UNESCO:s World Radio Day 2019
— Temat i år om dialog, tolerans och fred

Posted by Erik SM7DZV on 13 februari, 2019 in Nyheter |

— Radio är det massmedium som når den bredaste publiken i världen,
säger Audrey Azoulay UNESCO.

Klicka på bilden för att läsa hela uttalandet.

— Av Erik SM7DZV —

Klicka på bilden för att komma till UNESCO World Radio Day 2019.

World Radio Day, Världsradiodagen, arrangeras den 13 februari varje år sedan 1946 av FN-organet UNESCO. Radio är det massmedium som når den bredaste publiken i världen. Årets tema är dialog, tolerans och fred.

Syftet med radiodagen är att öka medvetenheten bland allmänhet och media om radions betydelse samt att uppmuntra beslutsfattare att upprätta och ge tillgång till information genom radio. Ett ytterligare syfte är att stärka radioföretag och stimulera till internationellt samarbete bland programföretag.

Radiodagens hemsida på nätet uttalar sig bland annat UNESCO-direktören Audrey Azoulay och FN:s generalsekreterare António Guterres.

”Erbjuder nya sätt att integrera och delta i samtal”
— Radio är fortfarande en av de mest reaktiva och engagerande medier det finns för att anpassa sig till tjugoförsta århundradets förändringar. Radion erbjuder nya sätt att interagera och delta i de samtal som spelar roll — särskilt för de mest missgynnade, säger Audrey Azoulay i ett uttalande på nätet.

”Hitta gemensamma lösningar”
— Runt om i världen-från radiostationer för invånare i kenyanska kåkstäder, till minoriteter i Mongoliet eller ursprungsbefolkningar i Mexiko gör integration av olika befolkningsgrupper våra samhällen mer motståndskraftiga, öppnare och mer fredliga. De utmaningar vi står inför — oavsett om de är klimatförändringar, konflikter eller ökningen av splittrande åsikter — beror alltmer på vår förmåga att tala med varandra och hitta gemensamma lösningar, säger Audrey Azoulay i uttalandet.

 

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com