HOTA-veckan väckte många gamla minnen till liv

Posted by Erik SM7DZV on 16 februari, 2019 in Nyheter |

SM7BUA Mats och SM7NDX Jan vid klubbstationen SK7XN.
Foto; SM7UDX Margareta

— Av Mats SM7BUA —

Det finns fortfarande intresse för att aktivera de gamla Heathkit- stationerna, det märktes under vecka 6 då Swedish Heathkit Club arrangerade en aktivitetsvecka.

Klubbstationen SK7XN aktiverades från sitt nya QTH Axamo, inrymt i klubbhuset för SVARK Södra Vätterbygdens Amatörradioklubb där SM7NDX Jan och SM7BUA Mats var operatörer.

Till minne av grundarens födelsedag
Det är för att fira födelsedagen den 9 februari för Heathkit-företagets grundare, Howard Anthony som vecka 6 har valts för denna aktivitetsvecka. Heathkitklubben, som idag har 236 medlemmar, är en gemenskap för radioamatörer som innehar en eller flera Heathkit-prylar, och som har intresse av att hålla dom vid liv. För de flesta är det kanske mest en pryl på hyllan, medan andra försöker se till att hålla dom i trim.

 

Många olika sorter av stationer QRV
Under HOTA-veckan var ett antal SB102-stationer igång, men också HW100 och HW101 tillsammans med SB200 slutsteg. Även QRP stationen HW8 hördes på bandet. En lite mer ovanlig station HX10, Marauder var också QRV.

Minnen väcktes till liv
Många av radioamatörerna som kördes under veckan kunde berätta sina tidigare erfarenheter av Heathkit-byggsatser, och det vår många minnen som väcktes till liv. Undrar just hur många radioamatörer som tillbringade timmar vid lödkolven för att bygga sin Heathkit-enhet.

Det var spännande när bygget var klart och man för första gången skulle testa enheten. Doften av varma radiorör spred sig i schacket, visst minns vi det !

Heathiktklubbens hemsida
klubbens hemsida finns information om hur man blir medlem men också information om intressanta länkar för Heathkit-samlare.

Print Friendly, PDF & Email

Etiketter: , ,

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com